Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Nacionālā teātra Voiceks dodas uz starptautisko festivālu Teritorija Maskavā

14. oktobrī Latvijas Nacionālais teātris ar izrādi Voiceks piedalīsies septītajā Starptautiskajā festivālā Teritorija Maskavā, pavēstīja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.Festivāla programmā Māksla šobrīd ir uzaicināti piedalīties ļoti spilgti mākslas projekti, lielākā daļa no kuriem jau rādīti un ar savu unikalitāti guvuši atzinību festivālos daudzās pasaules valstīs.

Programmā būs redzama Francijas teātra Beau Geste brīvdabas dejas izrāde ar ekskavatoru Pa-de-de ar ekskavatoru, itāļu ricci/forte ar izrādi Grimless, Austrālijas teātra grupa Chunky Move ar multitehnoloģisku izrādi Nāvējošs dzinējs, pasaulslavenā alžīriešu horeogrāfa Abu Lagra izrāde Nija Francijas mūsdienu dejas teātra La Baraka izpildījumā, Maskavas Nāciju teātra groteskās fantāzijas izrāde Circo Ambulante un Latvijas Nacionālā teātra izrāde Voiceks.Latvijas Nacionālā teātra izrādes Voiceks režisors ir Kirils Serebreņņikovs (Maskava), viņš šajā izrādē ir arī scenogrāfs un kostīmu mākslinieks. Režisors stāsta: "Mums izrādes darbība notiek mūsdienu mākslas galerijā, tātad eksperiments iegūst ne tikai sociāla, bet arī mākslas eksperimenta raksturu. Man gribas aiziet prom no ierastā sociālā konteksta un atgriezties pie tā jau citā veidā. Mani interesē tieši tas, kas notiek cilvēkā. Kas Voiceks varētu būt šodien, nemaz nav vienkāršs jautājums. Kas viņš ir un kur viņš ir?" Kirils Serebreņņikovs arī atzīst, ka manipulācijas veidi var būt ļoti dažādi, jo katrs no mums kādā brīdī var būt voiceks, turklāt pats to nemaz neapzinoties.Georga Bīhnera luga Voiceks Eiropas teātros ir iestudētāko lugu desmitniekā. Oriģinālā tās darbība notiek 19.gadsimtā armijā. Voiceks ir zaldāts, kuru pazemo Kapteinis un piekrāpj mīļotā meitene. Tādēļ primāri daudzos iestudējumos Voiceks tiek traktēts kā "mazais cilvēks", ko vara izmanto saviem eksperimentiem – vara manipulē ar cilvēku. Kirils Serebreņņikovs savā izrādē lugas darbību ir pārcēlis uz mūsdienu modernās mākslas galeriju, Voiceks ir tās strādnieks un viņu pazemo ar mākslas aprindām saistīti cilvēki. Lomas izrādē atveido Gundars Grasbergs, Daiga Kažociņa, Madara Saldovere, Līga Liepiņa, Uldis Dumpis, Artuss Kaimiņš, Arturs  Krūzkops, Ivars Puga, Jānis Vimba, Kaspars Dumburs, Toms Liepājnieks, Romāns Bargais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja