Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Valdis Lūriņš iestudējis izrādi Kapusvētku PR

20. oktobrī Latvijas Nacionālajā teātrī būs skatāma pirmizrāde Aivas Birbeles ironiskajam stāstam Kapusvētku PR Valda Lūriņa režijā.

Kā portālam Diena.lv stāsta Latvijas Nacionālā teātra Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča, izrādes centrā ir gatavošanās kapusvētkiem un ap tiem saistīti notikumi, bet patiesībā tas ir stāsts par mūžseno, bet šobrīd īpaši aktuālo problēmu - ko cilvēkam iesākt ar savu dzīvi, kā dzīvot savu, ne citu personu dzīvi.

Kapusvētki ir īpašs Latvijas sadzīves kultūras fenomens. Izrādes režisors V. Lūriņš par kapusvētku popularitāti saka: „Tur ir savs āķis, kāpēc kapusvētki Latvijā ir tik populāri. Tas velis šai zemē ir dzīvs. Dzīvajiem piederīgs, tik reāls un autobiogrāfisks, kā fotogrāfijas dzimtas albumos. Un tikpat nenovēršams un reāls ir kapusvētku atgādinājums - no zemes tu esi nācis... Un visai tai burzmai - cilvēkiem, puķēm, suņiem, šņabim, klačām un mūzikai pāri debesis. Tik augstas, tik tālas, un nav jau tik garu trepju, lai līdz tām varētu tikt. Varbūt kapusvētki ir tieši tādēļ, lai mēs tās debesis ieraudzītu.”

„Manuprāt, kapsēta nav drūma vieta. Tā ir iespēja risināt nepabeigtās sarunas ar saviem aizgājušajiem tuviniekiem un apzināties - lai arī kādi kreņķi un problēmas gadījušās, vienmēr ir labāk būt dzīvam. Un ne tikai būt, bet savu dzīvi padarīt pēc iespējas krāšņāku. Kā lugas galvenās varones, kuras nebaidās ņemt rokās otas un sava pagasta bildi padarīt košāku,” norāda lugas autore A. Birbele, kura šo lugu ir veltījusi savai ģimenei un plašajai radu saimei Kurzemes pusē.

Izrādes režisors ir V. Lūriņš, scenogrāfs Varis Siliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, komponists Valdis Zilveris, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, vokālais pedagogs Andris Daņiļenko.

Izrādē spēlē IntaTirole, Līga Liepiņa, Lolita Cauka , Egils Melbārdis, Gunta Virkava, Dace Bonāte, Līga Zeļģe, Indra Burkovska, Uldis Dumpis, Jānis Skanis, Anna Klēvere, Arturs Krūzkops, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Gundars Grasbergs, Ģirts Jakovļevs.

Tuvākās Kapusvētku PR izrādes gaidāmas 23. un 31. oktobrī, 4.,9., 10., 16. un 25. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja