Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ziemassvētkos Rīgā uzstāsies slavenais Moisejeva deju ansamblis

26. decembrī uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) skatuves Igora Moisejeva Krievijas Valsts akadēmiskais tautas dejas ansamblis piedāvās unikālu projektu Pasaules tautu Ziemassvētki. Svētku priekšnesums norisināsies leģendārā kolektīva dibināšanas 75. gadadienas jubilejas turnejas ietvaros, informē kompānija Art Forte.Visā pasaulē slavenā Igora Moisejeva ansambļa koncertā skatītāji redzēs ugunīgo flotes dziesmu Jabločko, moldāvu Žok, igauņu polku, grieķu Sirtaki, Argentīnas deju Gaučo, horeogrāfisko ainu Slidotavā un, protams, krievu un ukraiņu tautas dejas.

Tieši Igors Moisejevs (1906.-2007.) pirmo reizi riskēja apvienot folkloras bagātību ar klasisko baletu. Šis savienojums ir pasaulslavenā maestro un viņa izslavētā kolektīva vizītkarte. Ansambļa nepārspējamo meistarību novērtē skatītāji visos kontinentos. Igora Moisejeva balets dažādās valodās runā vienādi; tā ir kā burvju formula, kas atver veselu pasauli. Pēc viesizrāžu skaita ansamblis iekļauts Ginesa pasaules rekordu grāmatā.

Igora Moisejeva Krievijas valsts akadēmiskā tautas dejas ansablis ir pasaulē pirmais profesionālais horeogrāfijas kolektīvs, kura uzdevums ir pasaules tautu dejas folkloras reklamēšana un mākslinieciska interpretācija. Ansamblis dibināts 1937. gada 10. februārī, un kopš tā laika kolektīva koncetdarbība nav mitējusies. Kopš 1945.gada ansamblis ar triumfu uzstājies visā pasaulē, izraisot sajūsmu skatītājos. Igora Moisejeva neparatais talants un viņa dejotāju nepārspējamā meistarība daudzus gadus bija padomju mākslas vizītkarte. Ansamblis ir pirmais un vienīgais deju kolektīvs, kas uzstājies uz slavenākajām operas skatuvēm - Milānas La Scala, Parīzes operā, Ņujorkas Metropolitan un citur.

2012.gada februārī ansamblis svinēja savu 75. gadadienu uz Krievijas vēsturiskā Lielā teātra skatuves ar galā koncertu, kura programmā ietilpa jauni izvedumi, kas uzvesti speciāli jubilejai.

Rīgā izslavētais kolektīvs ieradīsies astoņdesmit cilvēku sastāvā, kam uz pēdām seko divpadsmit metru gara kravas automašīna ar 3,5 tonnām kostīmu un rekvizītiem. Kā parasti, koncerts solās būs neaizmirstams.

Programmā Pasaules tautu Ziemassvētki skatītājus sagaida ne tikai krāsains teatrāls šovs, bet arī unikāla iespēja redzēt dejotāju meistarību, kādai nav līdzvērtīgas pasaulē.

Uz koncertu 26.decembrī tiks uzaicināti vairāk nekā 100 jaunu dejotāju no maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm. 

Projekta organizētājs - kompānija ART Forte.

Biļetes var iegādāties Latvijas Nacionālās operas kasēs un Biļešu paradīzes tīklā, kā arī www.bilesuparadize.lv
Vairāk informācija: www.artforte.lv.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja