Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Dizaina pastaigā meklēs risinājumus dzīvei pandēmijā

Šīs nedēļas izskaņā 1. oktobrī otro gadu pēc kārtas Rīgā norisināsies Dizaina pastaiga. Tas būs pirmais tik liela mēroga dizaina nozares pasākums, kas daudzpusīgā un praktiskā veidā veltīts pandēmijas tēmai un tās radīto izaicinājumu risināšanai, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākuma piecos pieturpunktos vienas dienas garumā tā dalībniekiem būs iespēja diskutēt ar nozares ekspertiem, uzzināt praktiskus piemērus un priekšlikumus, kā publiskas vietas padarīt epidemioloģiski drošas, izmantojot dizaina metodes.

Dizaina pastaigā Laikmeta izaicinājumi būs iespēja apmeklēt divas eksperimentālas darbnīcas un kopā piecus pieturpunktus, kuros speciālisti dalīsies savā pieredzē par publiskās vides pielāgošanu pandēmijas laika noteikumiem. Pasākumos tiks skartas tādas tēmas, kā izglītība, publiskā telpa, pilsētvides plānošana, droša darba vide u.c.

Programmā:

Eksperimentālā dizaina darbnīca Drošas publiskās telpas vadlīnijas Covid-19 laikā, Raiņa un Aspazijas māja;

Dizaina pastaiga Rainis un Aspazija: sapnis vs. realitāte, Raiņa un Aspazijas māja;

Seminārs Mācību procesa dizains COVID pasaulē, Lielvārds Kompetences centrs;

Seminārs Cilvēkcentrisks ofiss, interjera salons Krassky;

Lekcija un diskusija Pilsētvides plānošanas paradigmas maiņa saistībā ar Covid, ALPS ainavu darbnīca;

Eksperimentālā dizaina darbnīca Noteiktība nenoteiktībā, dizaina birojs H2E.

Papildu jau ierastajiem Dizaina pastaigas formātiem – semināriem, ekskursijām, diskusijām – šogad tiem pievienojas jaunums – praktiskās darbnīcas, kuru uzdevums būs eksperimentu veidā radīt universāli izmantojamus risinājumus. Uzsvars tiks likts uz to, kā organizācijai būt gatavai ātri reaģēt mainīgajā epidemioloģiskajā situācijā, lai pilnvērtīgi turpināt savu darbību. Kā apmeklētājiem un klientiem radīt pārliecību par drošu vidi, kā veidot telpas iekārtojumu, kādus materiālus un tehnoloģiskos risinājumus izvēlēties.

"Dizains šajos nenoteiktības apstākļos var radīt zināmu noteiktību. Dizains ir tas, kas var piedāvā dažādas metodes un scenārijus šķietami neatbildamiem jautājumiem. Šogad Dizaina pastaigas dalībnieki, atverot savu telpu durvis, dalīsies savā pieredzē, atziņās, meklējumos vai metodēs, kas ļāvušas nonākt pie sabiedrībai labvēlīgiem risinājumiem," skaidro Dizaina pastaigas organizatore, H2E vadošā dizainere Ingūna Elere.

Vairāk informācijas, kā arī reģistrācija portālā www.bezrindas.lv.

Dizaina pastaigu organizē SEGD Riga Chapter un dizaina birojs H2E.

 

SEGD Riga Chapter 2020. gada sākumā izveidoja dizaina birojs H2E, atsaucoties uz starptautiskās bezpeļņas organizācijas SEGD uzaicinājumu. Tā mērķis ir veicināt Latvijas dizaina attīstību un atpazīstamību lokālā un starptautiskā līmenī. Viens no galvenajiem SEGD Riga Chapter uzdevumiem ir veidot pieredzes apmaiņas un izglītojošus pasākumus dizaina jomas profesionāļiem un interesentiem, un veicināt diskusiju par kvalitatīvu dizainu plašākā sabiedrībā, radot augstvērtīgu dizaina pieprasījumu.

SEGD visā pasaulē apvieno vairāk kā 2000 biedrus, kuru vidū ir arhitekti, grafikas dizaineri, interjera dizaineri, industriālie un digitālie dizaineri, zīmola un pieredzes veidotāji, ražotāji un mācībspēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja