Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

KM pārliecināta, ka nav nepieciešamas izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā

Veicot š.g. 2. aprīlī Ministru kabineta doto uzdevumu izvērtēt administratīvo slogu kultūras pieminekļu aizsardzībā, kura izpildei Valsts kanceleja un Kultūras ministrija (KM) rīkoja domapmaiņu inovācijas laboratorijas formātā, KM izsaka skaidru nostāju, ka nav nepieciešamas izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā, informēja KM pārstāve Lita Kokale

“UNESCO Pasaules mantojuma vietai – Rīgas vēsturiskajam centram, ir izstrādāts efektīvs aizsardzības regulējums - Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likums. Vienlaikus redzam nepieciešamību izstrādāt ceļa karti un precizēt arhitektūras metu konkursu organizēšanas kārtību, lai kultūras mantojuma aizsardzības un saglabāšanas prasības būtu skaidras visām iesaistītajām pusēm,” norāda KM parlamentārā sekretāre Signe Grūbe.

Noslēdzoties domapmaiņai inovācijas laboratorijā, KM uzdots sagatavot informatīvo ziņojumu virzīšanai apstiprināšanai valdībā.

Jau ziņots, ka š.g. 2. aprīlī valdības sēdē tika izskatīts informatīvais ziņojums Par rīcības plānu administratīvā sloga mazināšanai nekustamo īpašumu attīstīšanas jomā (mk.gov.lv), ar kuru Ekonomikas un Kultūras ministrijām tika dots uzdevums - izvērtēt nepieciešamību nostiprināt normatīvā regulējuma līmenī prasības arhitektūras konkursiem un vēsturisko robežu iespējamai pārkārtošanai pilsētu vēsturiskajos centros, ņemot vērā likumu “Par kultūras pieminekļu aizsardzību.”

Uzdevuma izpildei Valsts kanceleja uzdeva Inovācijas laboratorijā organizēt domapmaiņu, iesaistot KM, Ekonomikas ministriju, Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju, Nacionālo kultūras mantojuma pārvaldi, Rīgas valstspilsētas pašvaldību, Latvijas Arhitektu savienību un Nekustamā īpašuma attīstītāju aliansi, kā arī nepieciešamības gadījumā pieaicinot citu institūciju pārstāvjus, lai objektīvi izvērtētu kultūras pieminekļu aizsardzības regulējuma mijiedarbību ar būvniecības nozari un identificētu potenciālos risinājumus, kas nevājina pieminekļu aizsardzību, un identificētu iespējamos nepieciešamos grozījumus normatīvajā regulējumā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja