Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latgales vēstniecība GORS dodas uz izstādi Balttour 2013

Latgales vēstniecība GORS (SIA Austrumlatvijas koncertzāle) piedalīsies ikgadējā tūrisma izstādē Balttour 2013, kas no  8. līdz 10.februārim norisināsies Rīgā, izstāžu centrā Ķīpsalā, uzsvaru liekot uz amatniecības tēmu, vēsta Latgales vēstniecības GORS mārketinga nodaļas vadītāja Aija Eriņa.

GORS durvis apmeklētājiem vaļā vērs ar lielkoncertu šī gada 30.maijā, tomēr jau šobrīd tiek veidota kultūras pasākumu programma visam gadam. Izstādē GORS tūrisma profesionāļus un izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar plānoto kultūras pasākumu programmu, konferenču, semināru un korporatīvu pasākumu rīkošanas iespējām, kā arī citiem Latgales vēstniecības GORS piedāvājumiem.

Latgales vēstniecības GORS vadītāja (SIA Austrumlatvijas koncertzāle) Diāna Zirniņa norāda, ka kultūra un tūrisms ir jomas, kas arvien tuvinās un veiksmīgi papildina viena otru. "Uzskatām, ka arī Latgales vēstniecība GORS gan pati par sevi, gan tās saturs ir kultūrtūrisma produkts. Mūsu prioritāte vienmēr būs augstvērtīga kultūra, tomēr ļoti svarīgs ir arī tūrisma aspekts. GORS būs pieejama ikvienam – varēs baudīt augstvērtīgu kultūras piedāvājumu, kā arī apmeklēt un izstaigāt māju izglītojošā, aizraujošā, muzikāli baudāmā ekskursijā."

Vēstis par Latgales vēstniecību GORS būs pieejamas izstādes Latgales stendā, kur vienkopus varēs iegūt arī plašu informācijas klāstu par tūrisma iespējām Latgalē – gan par naktsmītnēm, apskates objektiem, aktīvo tūrismu un amatniecību, gan ievērojamiem kultūras notikumiem Latgalē. Tiks prezentēti arī jaunie tūrisma produkti – Rēzeknes pilsētā savu darbu uzsācis radošo industriju centrs Zeimuļs, Daugavpilī jau aprīlī tiks atvērts Marka Rotko mākslas centrs, savukārt maijā – Latgales vēstniecība GORS.

Izstādes laikā Latgales stendā savas prasmes demonstrēs vairāk nekā trīsdesmit Latgales amatnieki – keramiķis Valdis Pauliņš no Krāslavas demonstrēs savas prasmes, uz izstādi atbrauks arī Višķu amatnieku ciema meistari, sveču lējēji no Balvu puses, Naujenes Augšdaugavas musturdeķa audējas un daudzi citi. Viesmīlīgās Latgales saimnieces cienās apmeklētājus ar tradicionāliem Latgales ēdieniem: izstādes apmeklētājiem būs iespēja pagaršot gan Latgalē ievāktu medu, Ainas Barsukovas (Kārsavā) un Vijas Ancānes (Aglonā) cepto maizi, kā arī zemnieku saimniecības Kalni Preiļu novadā gatavotos aveņu un upeņu vīnus un citus gardumus. Izstādē tiks prezentēti divi jauni informatīvie materiāli – brošūra Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē, Aukštaitijā un Vitebskas apgabalā, kā arī Latgales un Pleskavas apgabala pārrobežu tūrisma maršrutu karte.

Par muzikālo pavadījumu Latgales stendā parūpēsies folkloras kopa Atzolys, savukārt seno latgaļu karavīru kopa Kroma kolns ar saviem paraugdemonstrējumiem uz mirkli radīs viduslaiku kara lauka atmosfēru. Uz izstādi Balttour 2013 dosies arī kapela Dziga, kas apmeklētājus priecēs ar skanīgu priekšnesumu, ikvienu aicinās pārliecināties par latviešu un latgaliešu valodas atšķirībām unikālā Latgales vēstniecības GORS vārdu spēlē, kā arī atainos, cik pārsteidzoša spēj būt amatniecības un mūzikas mijiedarbība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja