Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vecrīgā tapusi vides instalācija Karogu iela

Rīgas vasaras kultūras programmā ir tapusi 7. Rīgas Starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles Karogu iela, kas veido simbolisku tiltu starp abām izstādes norises vietām – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un mākslas muzeju Rīgas birža. Scenogrāfa Reiņa Suhanova vides instalācija rīdziniekus un pilsētas viesus aicina aizdomāties par izstādes devīzi Kurp ejam?.

Skārņu un Šķūņu iela Vecrīgā savieno divas vēsturiskas ēkas – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, bijušo XIII gadsimta Jura baznīcu, un XIX gadsimta Biržas namu, kurā mīt muzejs Rīgas birža. Abās telpās līdz 17. septembrim turpināsies tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle. Tās dalībnieki savos darbos pievēršas fundamentālajam jautājumam Quo vadis?/Kurp ejam?, ko pilsētvidē turpina jaunā instalācija Karogu iela, iezīmējot maršrutu starp abām izstādes norises vietām. 

Scenogrāfa Reiņa Suhanova veidotā Karogu iela ir publiska kultūras manifestācija, kas izceļ mūsdienās aktuālo tematu – neskaidrību nākotnes priekšā, kas saistās ar klimata pārmaiņām un ekoloģiju, karu un pandēmiju, piespiedu un labprātīgu emigrāciju, kā arī laikmeta iespaidu uz katra personīgajiem pārdzīvojumiem. 

Svinot Rīgas svētkus 19. augustā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs un Rīgas birža visas dienas garumā aicinās uz īpašu pasākumu programmu, kurā izstādes veidotāji iepazīstinās ar ekspozīciju, aicinās līdzdarboties un iedvesmos meklēt atbildes uz svarīgiem jautājumiem.

7. Rīgas Starptautiskā tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāle pulcē 79 māksliniekus no 30 valstīm, kuri izraudzīti starptautiskas žūrijas atlases procesā no 237 pieteikumiem. Atsaucoties triennāles vadmotīvam Kurp ejam?, autori savos darbos risina sarunas gan par mākslas un nozares evolūciju mūsdienās, gan globālām ģeopolitiskām un sociālām problēmām, pievēršoties refleksijai par sevi konkrētajā laikā un telpā. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs tekstilmākslas triennāli organizē kopš 2001. gada.

Projektu Karogu iela īsteno biedrība “Mākslas telpa” sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. Šis ir viens no Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem. Vairāk par tiem var uzzināt mājaslapā vasara.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja