Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VKKF konkursā lielākais finansējums piešķirts Rīgas starptautiskajam kino festivālam

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) mērķprogrammā Valstiski nozīmīgi pasākumi, kurā šogad pieejams finansējums 1,24 miljonu eiro apmērā, atbalstīs 53 projektus, lielāko finansējumu atvēlot Rīgas starptautiskā kino festivāla norisei, liecina fonda mājaslapā pieejamā informācija.

Festivāla norisei tiks piešķirti 130 000 eiro. Otrs lielākais finansējums - 98 000 eiro - tiks atvēlēts starptautiskā jaunā teātra festivāla Homo Novus norisei, bet vēl 58 000 eiro pienāksies Latvijas jaunā teātra institūtam, lai organizētu Latvijas nacionālās un studentu izstādes izvietošanu Prāgas Scenogrāfijas un teātra telpas kvadriennālē.

Līdzfinansēt paredzēts arī festivālu Dzejas dienas 2019, kino festivālu Baltijas pērle, RIXC Mākslas un zinātnes festivālu, Rīgas modes nedēļu, folkloras svētkus Pulkā eimu, pulkā teku 2019, Eiropas kultūras mantojuma dienas, izstādi par ebreju vēsturi Latvijā Kultūras tilti, Latvijas Grāmatu izstādi un Latvijas senioru koru svētku norisi, kā arī daudzus citus pasākumus.

Kā aģentūru LETA informēja fonda pārstāve Jana Vērdiņa, kopumā VKKF mērķprogrammas Valstiski nozīmīgi pasākumi konkursā šogad tika iesniegti 95 pieteikumi par kopējo summu 3,51 miljons eiro.

Programmas mērķis ir atbalstīt Latvijas kultūras procesam nozīmīgu, ilglaicīgu pasākumu norisi, kas piesaista plašu mērķauditoriju un veicina Latvijas kultūrvides saglabāšanu un attīstību vietējā un starptautiskā kontekstā.

Pasākumu finansēšanā piedalās arī AS Latvijas valsts meži, kuri šogad šim mērķim atvēlējuši 138 000 eiro, un AS Latvenergo - projektu realizācijai šogad atvēlot 75 000 eiro lielu ziedojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja