Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VKKF nozaru komisijās darbu sākuši teju 30 jauni eksperti

Rīga, 2.maijs, LETA. Valsts kultūrkapitāla fonda padomes (VKKF) nozaru ekspertu komisijās darbu sākuši teju 30 jauni eksperti, aģentūru LETA informēja VKKF sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Vērdiņa.

Jaunie VKKF nozaru komisiju eksperti izvēlēti konkursa kārtībā. Tas bija nepieciešams, jo daļai līdzšinējo ekspertu beidzās likumā noteiktais divu gadu pilnvaru termiņš.

Filmu mākslas nozares ekspertu komisijā darbu sāks Juris Kursietis, Ieva Jurjāne, Inga Blese un Sarmīte Ēlerte. Eksperta pienākumus turpinās pildīt Dāvis Sīmanis, Roberts Vinovskis un Vladimirs Leščovs.

Kultūras mantojuma nozares ekspertu komisijā darbu sāks Jānis Garjāns, Ginta Gerharde-Upeniece, Agnese Rupenheite, bet eksperta pienākumus turpinās pildīt Māris Jēkabsons, Ritvars Ritums, Ineta Zelča Sīmansone un Jānis Tolpežņikovs.

Savukārt Literatūras nozares ekspertu komisijā iecelti eksperti Valts Ernštreits, Iveta Ratinīka, Dace Bargā, bet savu darbu komisijā turpinās Osvalds Zebris, Nora Ikstena, Iveta Skapste, Valdis Rūmnieks.

Mūzikas un dejas mākslas nozares ekspertu komisijā kā jaunie eksperti apstiprināti Jānis Maļeckis, Inga Bērziņa, Elita Bukovska un Jānis Ozols, kuri strādās kopā ar līdzšinējiem ekspertiem Timuru Tomsonu, Ilzi Medni un Arti Sīmani.

Dizaina un arhitektūras nozares ekspertu komisijas sastāvā iecelta Gunta Grikmane, Ingūna Levša un Māra Ābele. Viņas konkursu pieteikumus vērtēs kopā ar līdzšinējiem ekspertiem Indru Komarovu, Daigu Veinbergu, Kristīni Budži un Ivaru Pilipu-Matisonu.

Teātra mākslas nozares ekspertu komisijā darbu sāks Henrieta Verhoustinska, Dita Jonīte, Inga Alsiņa un Māra Ķimele, bet savus pienākumus turpinās pildīt Monika Pormale, Gundega Laiviņa un Ieva Struka.

Tradicionālās kultūras nozares ekspertu komisijā kā jaunie eksperti apstiprināti Ieva Vītola, Edgars Lipors un Zane Šmite. Komisijā turpinās strādāt Ziedīte Muze, Inese Roze, Ieva Garda-Rozenberga un Inga Drele.

Savukārt vizuālās mākslas nozares ekspertu komisijā darbu sāks jaunie eksperti Elita Ansone, Miks Mitrēvics un Agra Ritiņa, sadarbojoties ar līdzšinējiem ekspertiem Santu Mičuli-Hiršu, Ēriku Apaļo, Brigitu Zelču-Aispuri un Jāni Deinatu.

Pretendentus dalībai konkursā pieteica juridiskas personas, kas saskaņā ar statūtiem darbojas kultūras jomā un ir saistītas ar attiecīgo kultūras nozari, kā arī Kultūras ministrijas padotībā esošas valsts pārvaldes iestādes un kapitālsabiedrības, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja.

Ekspertu komisijas tuvākajā laikā sanāks uz pirmajām sēdēm jaunajā sastāvā, lai ievēlētu nozares priekšsēdētājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja