Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bauskas novadā uziet marihuānas audzētavu

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti atklājuši marihuānas audzētavu Bauskas novadā. Aizdomās par marihuānas realizēšanu un audzēšanu aizturēti trīs vīrieši. Atsavināti vairāk nekā 2,8 kilogrami nežāvētas marihuānas un 400 grami jau izžāvētas marihuānas, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

Policisti, pārbaudot saņemto informāciju, konstatēja, ka Bauskas novadā kāda 63 gadus veca kunga privātīpašumā ierīkota marihuānas audzētava.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka marihuānas audzēšanā un tirgošanā iesaistījusies personu grupa. Proti, 1956. gadā dzimušais kungs ierīkojis un pieskatījis marihuānas audzētavu, bet divi 1984. gadā dzimuši vīrieši nodarbojušies ar marihuānas tirdzniecību Rīgā un Bauskas novadā. Visi aizturēti 20. martā. Neviens no vīriešiem iepriekš policijas redzeslokā nebija nonācis.

Veicot sankcionētas kratīšanas aizturēto dzīvesvietās un transportlīdzekļos, policisti atrada un konfiscēja 403,14 gramus izžāvētas marihuānas un 2,8 kilogramus nežāvētas marihuānas – augu stādus. 

Pret aizturētajiem Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu lielā apmērā. Likumā par šādu noziegumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Tāpat uzsākts kriminālprocess par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šādu likuma pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas