Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brīvdienās glābēji dzēsuši vairākus simtus kūlas ugunsgrēku

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalījies 235 kūlas ugunsgrēku dzēšanā, vēsta VUGD.

Šorīt plkst. 06.05 tika saņemts izsaukums Ventspils ielā Kuldīgā, kur dega divi šķūņi 150m2 platībā un neapdzīvotas ēkas jumts un bēniņi 150m2 platībā. Plkst.7.21 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Dzēšanas darbi šobrīd vēl turpinās.

Svētdien plkst. 17.36 VUGD saņēma izsaukumu Salaspils novadā, kur dega kūla, meža zemsedze un jaunaudze ar kopējo platību 19,5 hektāri. Plkst. 22.05 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 08.18 tika saņemts izsaukums Jūrmalā, kur dega vienstāva koka māja 36m2 platībā. No degošās ēkas izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.10.03 ugunsgrēks tika likvidēts

Sestdien plkst. 18.54 VUGD saņēma izsaukumu Rēzeknes novada Rikavas pagastā, kur dega pieci šķūņi kopumā 250m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošās piecas saimniecības ēkas. Plkst. 23.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 11.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,1m2 platībā un bija radies sadūmojums. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābti divi cilvēki. Plkst. 12.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien plkst. 10.28 tika saņemts izsaukums Jūrmalā, kur dega vienstāvu saimniecības ēkas bēniņi un to pārsegums 75m2 platībā. Plkst. 13.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 01.49 VUGD saņēma informāciju no Valsts vides dienesta (VVD) par degvielas noplūdi Ozolnieku pagasta Cenu pagastā Iecavas upē. Notikuma vietā tika uzstādītas absorbējošās bonas 54 metru kopgarumā un 15 metri norobežojošo bonu. Darbu notikuma vietā turpināja VVD.

Sestdien Babītes novadā no Lielupes tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajās diennaktīs valstī dzēsti 235 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākie ugunsgrēki reģistrēti Jēkabpils novadā, kur sausā zāle dega 20 hektāru platībā, Salaspils novadā, kur kūla, meža jaunaudze un zemsedze dega 19,5 hektāru platībā un Ogres novadā, kur sausā zāle dega 15 hektāru platībā.  Līdz ar sauso zāli degušas arī 11 ēkas – četras saimniecības ēkas, divas dārza mājas, četri šķūņi un koka būda. Šogad valstī kopumā dzēsti jau 825 kūlas ugunsgrēki.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas