Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Brīvdienās no ūdenstilpnēm izcelti trīs noslīkušie

Brīvdienās no ūdenstilpnēm glābēji izcēluši vairākus noslīkušos. Sestdien pēcpusdienā VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Juglas ezerā, kāds vīrietis ir aizgājis peldēties, pazudis zem ūdens un nav iznācis krastā. Apsekojot ezeru, glābēji niedrēs zem ūdens ieraudzīja 35 gadus veco vīrieti. Noslīkušais tika nogādāts krastā.

Svētdienas pusdienlaikā VUGD saņēma informāciju, ka Smiltenē, Abulas upē, ir redzams noslīcis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji noslīkušo nogādāja krastā un nodeva policijas darbiniekiem. Tā kā noslīkušais jau ilgu laiku bija pavadījis ūdenī, viņa dzimumu un vecumu nebija iespējams noskaidrot.

Svētdienas pēcpusdienā, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada, Naujenes pagastā, upē Daugava ir redzams cilvēka ķermenis. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību nokļuva līdz noslīkušajam un nogādāja viņu krastā. 

Šogad kopumā no ūdenstilpnēm ugunsdzēsēji glābēji ir izcēluši jau 32 noslīkušos, no tiem 10 noslīkušie izcelti jūnijā.

Svētdien, plkst. 07:32, VUGD saņēma informāciju, ka Pārgaujas novadā, Raiskuma pagastā, upē ir apgāzusies laiva un pie tās turas cilvēks. Glābēji ar laivu nokļuva līdz cietušajam un nogādāja krastā. Tā kā 39 gadus vecais vīrietis, turoties pie apgāztās laivas, ūdenī bija pavadījis vairāk nekā stundu, vīrietis tika nodots mediķiem un pēc tam hospitalizēts. 

Traģiska ugunsnelaime svētdien notika Rīgā, Jukuma Vācieša ielā. Dodoties uz izbraukumu Dravnieku ielā, ugunsdzēsēji pamanīja, ka Jukuma Vācieša ielā no septiņstāvu dzīvojamās mājas augšējiem logiem nāk dūmi.

Nekavējoties viena no autocisternām tika novirzīta uz degošo ēku, kā arī tika izsaukti papildspēki. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka degošā dzīvokļa durvis ir no metāla ar sarežģītu uzbūvi, kas kavēja to operatīvu attaisīšanu. Paralēli notikuma vietā ieradās autopacēlājs, kurš nodrošināja ugunsdzēsēju iekļūšanu dzīvoklī un dzēšanas darbu veikšanu caur balkonu. Ugunsgrēkā gāja bojā 3 un 5 gadus veci zēni. Savukārt, apmēram 40 gadus vecs vīrietis smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā. Ugunsgrēkā dega dzīvoklis 40m2 platībā un blakus dzīvokļa balkons 5m2 platībā. Ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija. 

Aizvadītajās brīvdienās notikuši arī vairāki plaša mēroga ugunsgrēki. Sestdien Duntes ielā Rīgā dega neapsaimniekota divstāvu ēka 400m2 platībā. Savukārt, plkst. 19:47, ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Ogres novada, Madlienas pagastā, šķūnī deg 15 siena ruļļi 260m2 platībā. 

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 155 izsaukumus. Kopumā dzēsti 84 ugunsgrēki, veikti 49 glābšanas darbi, bija arī 19 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki un cietuši divi cilvēki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas