Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FOTO: Kravas vilcienos atklāj 760 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušo kravas vilcienu kontroli, aizvadītajās brīvdienās atklāja nedeklarētas cigaretes, kas bija paslēptas čuguna kravās. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika izņemti 760 000 cigarešu (38 000 paciņas cigarešu).

Svētdien, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, muitas kinologam ar dienesta suni radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonos ar čuguna kravu. Sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām tika veikta fiziskā kontrole un atklāts, ka četros vagonos paslēptas 20 kastes ar cigaretēm. Iepakojumos atradās 200 000 cigarešu "NZ", "Minsk", "Queen" un "Premjer" (10 000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Arī šī gada 3. septembrī, veicot divu kravas vilcienu sastāvu muitas kontroli Indras muitas kontroles punktā, tika novērsta cigarešu kontrabanda. Izvērtējot vilciena sastāva skenējuma attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvadāšanu vagonos ar kravu – čuguns. Pārbaudot vagonus, muitas kinologs ar darba suni un VRS amatpersonas konstatēja, ka zem čuguna slāņa ir paslēptas cigaretes.

Kontroles rezultātā izņemti 380 000 cigarešu "Premjer", "NZ", "Minsk" un "Queen" (19 000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Otra vilciena sastāva kontroles rezultātā tika izņemti 180 000 cigarešu "Minsk" un "Queen" (9000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 134 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas