Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Muita piekabes grīdā izveidotā slēptuvē uziet 170 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automašīnu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, novērsušas kopumā 8518 paciņu cigarešu jeb 170 360 cigarešu, kas bija paslēptas puspiekabes grīdā speciāli izveidotā slēptuvē, kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Sestdien, 3.februārī, Pāternieku muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas automašīna, ar kuru tika pārvietotas mēbeļu daļas. Pamatojoties uz risku informāciju, transportlīdzeklis tika novirzīts pārbaudei ar kravu kontroles rentgena iekārtu.

Analizējot skenējumu attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču esību transportlīdzeklī. Veicot padziļināto kontroli un iesaistot tajā arī muitas kinologu ar tabakas izstrādājumu meklēšanas darba suni, apstiprinājās aizdomas par kontrabandas cigarešu slēpšanu puspiekabes grīdas konstrukcijā.

Pēc pilnīgas kravas izkraušanas un puspiekabes grīdas demontāžas muitas amatpersonas konstatēja, ka konstrukcijā ir veiktas izmaiņas, speciāli izveidojot slēptuvi, lai tajā varētu ievietot lielu daudzumu cigarešu.

Kopumā transportlīdzeklī bija paslēptu 170 360 cigarešu jeb 8518 paciņas kontrabandas cigarešu "Minsk Superslims" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. 

Valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par šādu daudzumu cigarešu ir gandrīz 35 000 eiro. 

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli tika nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

Par minēto faktu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas pret vienu personu par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja tā izdarīta lielā apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas