Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Muitnieki aiztur viltotus dārgu zīmolu automobiļu diskus

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, pamatojoties uz aizdomām par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, aizturēja 1622 automobiļu diskus ar AMG un BRABUS preču zīmēm. Tiesību īpašnieku pārstāvji ir apstiprinājuši, ka preces ir viltotas. Preču zīmes īpašniekiem novērstais kaitējums atbilstoši oriģinālu, ekskluzīvo preču kategorijai atbilstošu, disku vērtībai ir gandrīz 2,4 miljoni eiro.

Veicot muitas kontroles pasākumus, Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta muitas amatpersonas vairākos konteineros ar automobiļu disku kravām atklāja kopumā 1578 diskus ar AMG preču zīmi, kā arī 44 diskus ar BRABUS preču zīmi. Krava bija ievesta no Honkongas, un to bija paredzēts nosūtīt saņēmējam Krievijā.

VID Muitas pārvalde ir saņēmusi atzinumus no uzņēmumiem Daimler AG un Brabus GmbH, kuros apstiprināts, ka aizturētās preces ir viltotas. Ņemot vērā atbilstošu oriģinālo preču vērtību, tiesību īpašniekiem tika novērsts kaitējums vairāk nekā 2,28 miljonu eiro apmērā par AMG diskiem un 105 tūkstošu eiro apmērā par BRABUS diskiem; kopā 2,38 miljoni eiro.

2020.gadā VID Muitas pārvaldes amatpersonas 258 gadījumos kravās un pasta sūtījumos atklāja viltotas preces - kopumā 23 326 vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas