Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Pie Varkaļu kanāla notver mežu postītāju un kabeļu zagli

Sadarbojoties SIA Rīgas meži un Jūrmalas pašvaldības policijai, naktī uz 15.aprīli uzņēmuma īpašumā esošajā mežā pie Varkaļu kanāla noķerts meža postītājs un kabeļu zaglis, aģentūru LETA informēja Rīgas mežu pārstāve ieva Bērziņa.

Marta beigās "Rīgas mežu" Rīgas mežniecības darbinieki, apsekojot mežu pie Varkaļu kanāla, konstatēja, ka tur notiek nelikumīgas darbības. Proti, bija svaigi pārrakts meža ceļš, rakumi atklājās arī mežā - aptuveni pus kilometra garumā, tajos bija pusizraktu kabeļu atliekas, arī rakumu apkārtnē bija bojāta zemsedze, koku saknes un aizsargjosla.

Mežzinis Modris Martinovs nolēmis šajā vietā uzstādīt video novērošanas kameru. Dažas dienas kamerā bija vērojams, ka cilvēki atpūtas nolūkos pastaigājas pa mežu, bet neviens pat nepievērsa uzmanību rakumiem, arī ļaunprātīga rīcība vai meža bojāšana netika fiksēta.

Taču pēc dažām dienām jauni rakumi tika konstatēti jau tālāk mežā - aiz kāpas. Turklāt kabelis bija tikai atrakts, bet no tranšejas nebija paņemts. Visticamāk, tas bija darīts ar domu, ka tam brauks pakaļ naktī. Tādēļ pēc Lieldienām otrpus kāpai tika novietota vēl viena video novērošanas kamera.

Pēc dažām dienām šī kamera fiksējusi divu personu aktīvu darbošanos - izrakts jau bija aptuveni kilometrs, bojāta zemsedze un koku saknes. Tāpat bija izrakta aptuveni 2x2 metrus liela bedre, kurā vīrieši sameta kabeļus, tos dedzināja, lai nokausētu izolācijas materiālu un pēc tam ar līdzpaņemtu ūdeni atdzesēja metālu, lai, domājams, iegūtu nodošanai "gatavu produktu" un krāva to automašīnā.

"Rīgas mežu" darbinieki ļaundariem sekoja līdzi vēl dažas dienas, iepazīstot viņu darbošanās shēmas un laika grafiku. Savukārt naktī uz 15.aprīli, kad postītāji atkal ieradās mežā, tika informēta Jūrmalas pašvaldības policija, kas nekavējoties ieradās notikuma vietā. 

Pateicoties precīzai un saskaņotai darbībai un operatīvai rīcībai, viens no postītājiem ticis notverts nozieguma vietā, bet transportlīdzeklī atrasti iepriekš izrakti kabeļi, kuriem vēl nebija nokausēta izolācija.

Pēc tam pašvaldības policija, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, piesaistīja Valsts policiju.

Notikuma vietā tika dokumentēti mežam, zemsedzei un aizsargjoslai nodarītie kaitējumi. Tāpat "Rīgas meži" sniedza informāciju par nodarīto kaitējumu uzņēmuma īpašumam Valsts meža dienestam un Valsts vides dienestam.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un 9,031 miljona eiro peļņu, ieskaitot vērtību, kas veidojusies no bioloģisko aktīvu pārvērtēšanas. Savukārt peļņa 2021.gadā atbilstoši starptautiskajiem standartiem, bet neieskaitot bioloģisko aktīvu pārvērtēšanu, bija 1,1 miljons eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas