Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Garāžu ugunsgrēkā Rīgā bojā gājusi sieviete

Šorīt, plkst. 05:00, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Emmas ielā, deg garāžas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg trīs garāžu jumta pārsegums un tajās esošās sadzīves mantas. Atverot garāžu durvis, ugunsdzēsēji atrada sievieti, kura ugunsgrēkā jau bija gājusi bojā. 

Svētdienas vakarā, plkst. 22:09, VUGD saņēma informāciju, ka Valmierā, Annas ielā, piecstāvu dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā un pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī ir piededzis ēdiens. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. 

Sestdien Rīgā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Plkst. 17:41 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Jaunciema gatvē deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji, ka šķūnis jau deg apmēram 100m2 platībā un liesmas ir pārmetušās uz blakus esošo dzīvojamo māju. No divstāvu koka dzīvojamās mājas ugunsdzēsēji izglāba sievieti ar zīdaini, kuri ugunsgrēkā cieta un tika hospitalizēti. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka šajā teritorijā nav ūdens ņemšanas vietas, tāpēc dzēšanas darbos tika iesaistītas deviņas VUGD autocisternas un speciālā tehnika. Dzēšanas darbu laikā cieta arī divi ugunsdzēsēji. Liesmu izplatību ierobežot izdevās tikai ap pusdesmitiem vakarā. Kopējā degšanas platība bija 850m2, no tiem dzīvojamās mājas bēniņi, otrais un pirmais stāvs dega 750m2 platībā, savukārt, šķūnis 100m2 platībā. Ugunsgrēka iespējamos iemeslus noskaidro Valsts policija. 

Aizvadītajās brīvdienās vairāki ugunsgrēki norisinājās lielās platībās. Svētdien, plkst. 11:50, ugunsdzēsēji izbrauca uz Varakļānu pagastu, kur dega dzīvojamā māja un divas saimniecības ēkas. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās, iespējams, bija notikusi gāzes balona eksplozija, kurā cieta viena sieviete un divi vīrieši, kuri visi tika hospitalizēti. Kopējā degšanas platība bija 450m2. Ugunsgrēka izplatību izdevās likvidēt ap pustrijiem dienā, savukārt pilnībā likvidēt tikai neilgi pirms astoņiem vakarā.

Ap pusseptiņiem vakarā ugunsdzēsēji devās uz Bauskas novada Codes pagastu, kur dega koka šķūnis un saimniecības ēka 234m2 platībā. Ap septiņiem vakarā izsaukums tika saņemts uz Rēzeknes novada Gaigalavas pagastu, kur dega vienstāva neapsaimniekota ēka 350m2 platībā. 

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 86 izsaukumus, tajā skaitā tika dzēsti 38 ugunsgrēki, veikti 46 glābšanas darbi, bija arī 12 maldinoši izsaukumu. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks un cietuši 8 cilvēki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas