Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Grenctālē pie diviem vīriešiem atrod 10 500 latu vērtas narkotikas un munīciju

23.aprīlī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem, veicot Latvijā reģistrētas automašīnas muitas kontroli pie bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle", automašīnas bagāžniekā un pie personas atklāja 2020 tabletes mefedrona, divas tabletes MDMA, divus šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un 310 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus, portālu Diena.lv informēja VID.

Operatīvo pasākumu rezultātā 23.aprīļa rītā uz autoceļa pie Latvijas-Lietuvas robežas, netālu no bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle", tika apturēta no Lietuvas Latvijā iebraucoša automašīna Toyota Celica ar Latvijas valsts numura zīmi, kurā atradās divi 1975. un 1977.gadā dzimuši Latvijas iedzīvotāji.

Kontroles gaitā automašīnas bagāžniekā tika atrasti divi caurspīdīgi polietilēna maisi ar pelēkām tabletēm, divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, kā arī 162 kaujas patronām līdzīgi priekšmeti. 1977.gadā dzimušais vīrietis uzrādīja vēl 148 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus.

Automašīna tika nogādāta Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā padziļinātas muitas kontroles veikšanai, kuras laika pie 1977.gadā dzimušā vīrieša atrada vēl divas baltas tabletes.

23.aprīlī par minēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē tika ierosināts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.1 panta otro daļu par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai, lielā apmērā, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Atrastās vielas uzsāktā kriminālprocesa ietvaros 23.aprīlī tika nosūtītas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzes veikšanai, un tajā pašā dienā tika saņemts primārais ekspertīzes atzinums, ka izņemtās 2020 tabletes satur mefedronu, bet divas tabletes satur MDMA.

Tajā pašā dienā, 23.aprīlī, piesaistot narkotiku meklēšanas darba suni, tika veikta kratīšana 1977.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Rīgā, kuras laikā tika atrasti elektroniskie svari un aptuveni 250 grami hašiša vienā sapresētā briketē.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, izņemto narkotisko vielu vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt vairāk kā 10 500 lati. Speciālistu rīcībā esošā informācija liecina, ka tabletes bija paredzētas pārdošanai Latvijā, savukārt par ieročiem informācija vēl tiek precizēta.

Ņemot vērā to, ka 25.aprīlī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa atteica drošības līdzekļa - apcietinājums piemērošanu 1977.gadā dzimušajam vīrietim, procesa virzītājs pieņēma lēmumu par drošības līdzekļa - policijas uzraudzība - piemērošanu, kā arī noteica aizliegumu izbraukt no valsts. Savukārt 1975.gadā dzimušajam vīrietim tajā pašā datumā tika piemērots drošības līdzeklis - drošības nauda un uzturēšanās noteiktā vietā.

Izņemtās vielas šobrīd atrodas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē, kur nozīmētas ekspertīzes vielas svara un procentuālā sastāva noteikšanai, bet ieroči un munīcija tuvākajā laikā tiks nosūtīti Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzes veikšanai.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina iedzīvotājus ziņot, zvanot uz VID diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu "Kontrabanda". Iedzīvotāji tiks savienoti ar VID muitas iestāžu Nacionālo kontaktpunktu, kur 24 stundas diennaktī VID darbinieks uzklausa iedzīvotāju sniegto informāciju. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas