Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Imantā apsargs sašauj zagli un aiztur divas personas par ielaušanos dārglietu veikalā

Ziemassvētku brīvdienās Imantā, Rīgā kāds apsargs aizturējis divus vīriešus par ielaušanos dārglietu veikalā, vienu no viņiem sašaujot kājā, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Naktī uz 26.decembri, plkst. 3.23 policija saņēmusi informāciju par ielaušanos juvelierizstrādājumu veikalā Imantā, un divām aizturētām personām.

Šķetinot notikumu gaitu, noskaidrots, ka tonakt uz notikuma vietu ar taksometru bija ieradušies pieci noziedznieki. Automašīnu viņi atstājuši dzīvojamo māju rajonā.

Kamēr viens vīrietis palicis pārējos gaidīt taksometrā, četrotne taisnā ceļā devusies uz juvelierizstrādājumu veikalu, kas atrodas kāda tirdzniecības centra telpās. Viņiem līdzi bijuši dažādi nozieguma izdarīšanai paredzēti rīki - lauznis, cirvis un ripzāģis.

Uzlaužot sānu ieejas durvis, ļaundari iekļuvuši tirdzniecības centrā, kur salauzuši rotaslietu veikala ruļļu slēģus.

Noziedznieki mērķtiecīgi mēģinājuši uzlauzt seifu, kurā pa nakti tiek glabātas zeltlietas. Viņi gan cenšoties to sazāģēt, gan sacirst. Ņemot vērā, ka seifs bijis izturīgs un kārtīgi piestiprināts un to nav izdevies uzlauzt, noziedznieki paķēruši paplātes ar lētākām sudraba rotaslietām, kas atradušās turpat brīvi pieejamas, un metušies bēgt.

Tobrīd pie veikala piebraucis apsardzes uzņēmuma darbinieks, kurš pamanījis ļaundarus skrienam uz dzīvojamo māju rajonu un meties pakaļ.

Noziedznieki ielēkuši automašīnā, lai bēgtu projām, taču apsargs raidījis brīdinājuma šāvienu gaisā. Ņemot vērā, ka tas vīriešus nav apturējis un viņi ar taksometru gandrīz uzbraukuši apsardzes darbiniekam, apsargs raidījis vēl vienu šāvienu - šoreiz pa automašīnas riepu.

Viens no ļaundariem piepeši izlēcis no automašīnas un ar cirvi rokās devies apsarga virzienā. Pašaizsardzības nolūkos apsargs iešāvis noziedzniekam kājā un viņu aizturējis.

Pēc tam apsardzes darbiniekam saviem spēkiem izdevās aizturēt vēl vienu noziedznieku. 

Uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija un mediķi, kuri cietušo aizdomās turēto nogādāja ārstniecības iestādē. Savukārt aizdomās turētais, kurš nebija cietis, nogādāts iecirknī.

Aizturētie ir 35 un 34 gadus veci vīrieši. Viens no viņiem iepriekš ir sodīts par slepkavību, savukārt otrs - par seifa nolaupīšanu.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Policija izsaka pateicību veikala apsargam par drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību ļaundaru aizturēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas