Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jelgavas točka laupa dzīvības un pazemo kaimiņus

Kazarmes ielas apkārtnes Jelgavā, un jo īpaši 15. nama iedzīvotāji sašutuši par to, ka viņiem nākas dzīvot ar nelegālā alkohola tirgotājiem kaimiņos. Tieši šajā mājā tirgota velna dzira, otrdien raksta laikraksts Zemgales Ziņas.
Pirmdienas rītā, ierodoties Kazarmes ielas 15 pagalmā, Ziņas tur sastapa vairākus iereibušus cilvēkus, kas iznāca no kāda dzīvokļa. Mājas iedzīvotāja, kas savu vārdu publicēt nevēlējās, atklāja, ka iedzeršanas, kaušanās, lamāšanās, kā arī strīdi ar policijas ierašanos šajā namā nav retums. Dzērāji nozaguši viņai koridorā sakrāmēto malku un lauzuši tur novietotās mēbeles. Kāda cita iedzīvotāja teic, ka, būdama bezdarbniece, nevar pieņemt darbu nakts maiņā, jo tad mājās būtu jāatstāj bērns, un tas šajos apstākļos būtu bīstami. Neviens no nama iedzīvotājiem nevēlas runāt par to, kādos apstākļos iegādājās nelegālo alkoholu un nomira tā lietotāji. Tas, viņuprāt, varētu būt bīstami pašu drošībai. Kazarmes ielas iedzīvotājs Harijs Ronis, kurš atzina, ka pats lieto alkoholu, minēja, ka no saindēšanās mirušie "būs uzrāvušies uz spirtu". 

Trīsdesmit gadu vecais Nikolajs dzimis laimes krekliņā. Vēl sestdien pēc alkohola lietošanas viņa dzīvība karājās mata galā, un ar nespēku, apdullumu un elpas trūkumu vīrietis ievietots Jelgavas slimnīcā. "Vīrietis dzīvos," apgalvo ārsti.

Jelgavas slimnīcas galvenā ārsta vietniece Solveiga Ābola stāsta, ka sestdienas pēcpusdienā un naktī uz svētdienu no dažādām pilsētas adresēm stacionēti pieci cilvēki vecumā no 24 līdz 60 gadiem, kuriem bija kļuvis slikti pēc alkohola lietošanas. "Pacientus atveda ātrā palīdzība, un viņiem visiem bija līdzīgi simptomi. Sākotnēji visi bija kontaktējami un spēja parunāt, bet tad četru sieviešu veselības stāvoklis strauji pasliktinājās un notika sliktākais – trīs no viņām nomira. Viena, gados jauna sieviete, vēl ārstējas Intensīvās terapijas nodaļā ar sliktu prognozi," pastāstīja S.Ābola. 

Pēc neoficiālas informācijas viena no mirušajām – 1979. gadā dzimusī – bija trīs nepilngadīgu bērnu māte. 
S.Ābola atzina, ka sākotnēji nekas nav liecinājis, ka rezultāts būs tik traģisks. Slimnīcā ik nedēļas nogali ātrā palīdzība nogādā pacientus, kuriem veselība pasliktinājusies pēc alkohola lietošanas, arī šī nedēļas nogale nebija izņēmums. Kā ierasts, pacienti tika aptaujāti, kādu alkoholu lietojuši un kur to pirkuši, skaidro S.Ābola. Daži atzina, ka iegādājušies no rokas, citi – veikalā. "Tie, kas lietojuši veikalā iegādātu alkoholu, atveseļojas, viņu veselībai briesmas nedraud, bet tiem, kuri to pirkuši nelegāli, intoksikācija bija daudz nopietnāka," skaidro ārste. 

Nelegālo dziru sestdien lietojis arī Nikolajs. Viņš Terapijas nodaļas palātā, kaut gan vārgs, pamazām atgūst veselību. Mazāk paveicies viņa civilsievai – pēc saindēšanās ar alkoholu viņa mirusi. Palātā vīrietis atgūstas, nespēka pārņemts un domīgs. Guļot, pieslēgtam pie sistēmām un aparātiem, viņam ir daudz ko pārdomāt. Nikolajs ir mazrunīgs, atzīst, ka jūtoties slikti, viņš zinot par nelaimi un vairākiem mirušiem cilvēkiem. Tikko viņam sāk jautāt, kur iegādāts alkohols, vīrietis aizsedz seju un lūdz iet prom. Uz jautājumu, cik daudz izdzēris, ka kļuvis tik slikti, atbild, ka dzēris pavisam nedaudz, bet ar to pieticis. 

Plašāk lasiet otrdienas laikrakstā Zemgales Ziņas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas