Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jūrmalā atklāta slepkavība, ko izdarījis 16 gadus vecs puisis

Pagājušā gada oktobrī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa policisti pa karstām pēdām aizturēja nepilngadīgu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par vīrieša slepkavību. Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šā gada 24. janvārī Valsts policija kriminālprocesu nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret aizdomās turēto sešpadsmitgadnieku. Viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka 2023. gada 6. oktobrī pēc pusnakts Jūrmalā, pie dzelzceļa stacijas “Ķemeri”, 2007. gadā dzimušais jaunietis kādam nepazīstamam vīrietim, kurš ar viņu kopā bija izkāpis no vilciena, uzprasījis cigareti. Vīrietis atteicis, pēc kā starp abiem sācies konflikts, kā rezultātā minētais nepilngadīgais turpat pie dzelzceļa stacijas vīrieti piekāvis. Cietušais vīrietis diemžēl notikuma vietā gāja bojā.

Saņemot izsaukumu no aculieciniekiem, notikuma vietā ieradās Jūrmalas pašvaldības policija, taču iespējamais vainīgais jaunietis notikuma vietu jau bija pametis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa policisti uzsāka notikušā izmeklēšanu, un tajā pašā naktī noskaidroja un aizturēja aizdomās turēto jaunieti.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Šā gada 24. janvārī Valsts policija kriminālprocesu nosūtīja Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Aizdomās turētais jaunietis šobrīd atrodas apcietinājumā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas