Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Nogalinātā 13 gadus vecā meitene bijusi labi audzināta

Par spīti visu pilsētu pārņēmušajiem meklēšanas darbiem, 13 gadu veco jēkabpilieti, kuru, visticamāk, nogalināja par viņu tikai gadu vecāks jaunietis, pilnīgi nejauši atraduši divi vietējie, Diena noskaidroja Jēkabpilī. Mirusī meitene tiek raksturota kā ļoti labi audzināta, ar vecākiem neesot strīdējusies, tādēļ viņas pazušana uzreiz radīja aizdomas, ka noticis kas nelāgs.

Dienai pastāstīja kāda zivju pārdevēja, kuras kiosks atrodas netālu no tilta, zem kura tika atrastas meitenes mirstīgās atliekas, atradēji bijuši divi vīrieši, kuri tur nokāpuši iedzert aliņu. Meitene, pēc visa spriežot, tur gulējusi jau vairākas dienas. Viņas jaka bijusi atvērta un ķermeņa augšdaļa daļēji atkailināta. Vīrieši uzreiz metušies meklēt policiju, kura ieradusies un konstatējusi, ka atrastā ir pirms dažām dienām meklēšanā izsludinātā 13 gadu vecā jēkabpiliete.

Savukārt kāda cita kundze, kura teicās pazīstam mirušās ģimeni, stāstīja, ka no sākuma satraukuma neesot bijis, jo ģimene domājusi, ka meita, kā teju katru nedēļas nogali, aizgājusi viesos pie vecmāmiņas, kura dzīvo turpat netālu no tilta. Meitenes ģimene esot ļoti kārtīga un dievticīga, arī meitene pati bijusi ļoti jauka un pieklājīga, ar vecākiem strīdējusies neesot, uzsvēra kundze.

Līdzīgu raksturojumu meitenei sniedz policija - kad viņa 9. februārī izgājusi no mājām, iepriekš ar ģimeni nekādu strīdu nav bijis, arī tendence klaiņot viņai neesot piemitusi. Tādēļ ļoti ātri radušās aizdomas, ka noticis kas nelāgs, un sākti plaši meklēšanas darbi, iesaistot tajos policistus un vairāk nekā 30 zemessargu. Vēl dienā, kad par meitenes nāvi jau ziņoja mediji, visi Jēkabpils restorānos, sabiedriskā transporta pieturās un pie afišu stabiem izlīmētie plakāti ar lūgumiem palīdzēt nebija novākti.

Kad meitene beidzot atrasta, policijas rīcība bijusi zibenīga. Tās pašas dienas vakarā saņemti orderi vairākām kratīšanām un ap plkst. 22.30 aizturēts kāds 14 gadu vecs puisis. Viņš mirušo esot pazinis ne pirmo dienu, abi bijuši draugi, tomēr, cik ciešas bijušas viņu attiecības, policija vēl noskaidros. Arī puisim iepriekš neesot bijušas nekādas sadursmes ar likumu, tomēr savāktie pierādījumi ir gana pārliecinoši, lai policijai par 14 gadu vecā puiša vainu šaubu nebūtu, Dienai atzina Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļģevics.

Iespējamajam slepkavam tiesa kā drošības līdzekli jau piemērojusi apcietinājumu. Viņam norīkotas arī psihiatriskās ekspertīzes. Nekādu indikāciju, ka viņam varētu būt kādi psihiskas dabas traucējumi, gan pagaidām neesot, bet, «ja mans subjektīvais viedoklis, - adekvātam cilvēkam ko tādu būtu grūti izdarīt», atzina J. Staļģevics. Ar slēdzienu gan vēl nāks klajā tiesu psihiatrijas eksperti.

Pašreizējā izmeklēšanas versija liecina, ka starp abiem jauniešiem izcēlies strīds, kura laikā puisim radusies pēkšņa agresija, un viņš, visticamāk, nožņaudzis meiteni. Līķis bija pamests pie Daugavas tilta balstiem - vietā, kur to ieraudzīt varētu tikai no ļoti neliela attāluma, novēroja Diena. Pašreizējā informācija liecina, ka arī noziegums pastrādāts turpat.

Izmeklēšanā policija arī noskaidros, vai noziegums pastrādāts apreibinošu vielu ietekmē un vai tam bijis seksuālas dabas raksturs. Ņemot vērā, ka aizturētais ir nepilngadīgais, viņam par slepkavību maksimāli var draudēt līdz desmit gadiem cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas