Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināts (16:19) - Naktī apgānīts Jāņa Čakstes piemineklis

Naktī uz ceturtdienu, 7.novembri, apgānīts Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes piemineklis Meža kapos, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.Šobrīd piemineklis jau notīrīts, un turpmāk kapu apsardzei jāpievērš pastiprināta uzmanība, norāda domē."Tā ir gļēva, zemiska rīcība," pieminekļa apsekošanas laikā teica Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais. "Divtik nožēlojami, ka tas ir noticis valsts svētku priekšvakarā, apgānot izcilā valstsvīra un demokrātijas kaldinātāja piemiņu," saka Turlais.

"Apķēpāt pieminekli jebkurā vietā pat ar ļoti droši apsardzi prasa pāris minūtes," portālam Diena.lv izteicās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC). Viņaprāt, no negadījumiem nav pasargāts neviens piemineklis nevienā valstī un "jāpieņem fakts, ka dažreiz tādas cūcības notiek". Mājokļu un vides departaments jau iepriekš plānojis nodrošināt papildus apsardzi kapos. Diskusijas bijušas tikai par to, vai to nodrošinātu Pašvaldības policija vai tiktu pirkts ārpakalpojums no kādas apsardzes firmas, un izlemts par labu ārpakalpojumam. "Jebkurā gadījumā apsargs nestāvēs 24 stundas tieši pie Čakstes pieminekļa, ņemot vērā to, ka Meža kapos ir pieminekļi daudzām slavenām personām, kurus arī var apķēpāt. Galvenais, ka dažu stundu laikā bojājumi tika novērsti," uzskata Rīgas mērs. 

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzskata, ka vandalisma akts pret vienu no Latvijas simboliski nozīmīgākajiem memoriāliem, kāds ir Jāņa Čakstes piemineklis Rīgā, Meža kapos ir absolūti nepieņemama, provokatīvi barbariska un Latvijas valsti aizskaroša apzināta rīcība, Latvijas valsts svētku priekšvakarā.

Ārlietu ministrs izsaka cerību, ka šī lieta tiks rūpīgi izmeklēta un vainīgie tiks saukti pie atbildības.

Par notikušo vandālismu Kriminālpolicija uzsākusi izmeklēšanu.

Papildināts ar ārlietu ministra komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas