Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Tiesai nodod Rīgas skolas direktores kukuļņemšanas lietu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesai nodevis krimināllietu, kurā Rīgas Mūzikas internāta vidusskolas direktore apsūdzēta par kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, portālu Diena.lv Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai persona apsūdzēta pēc Krimināllikumam 318. panta otrās daļas un 320. panta ceturtās daļas.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka apsūdzētā persona ļaunprātīgi izmantojusi dienesta stāvokli un skolas brīvajās štata vietās noformējusi fiktīvus darbiniekus, kuri faktiski nekādu darbu skolā vai attiecīgajā amatā neveica, bet šīm personām aprēķinātā darba alga nonāca apsūdzētās rīcībā.

Tāpat noskaidrots, ka apsūdzētā persona pieņēmusi kukuļus kā atlīdzību par atsevišķu darbinieku pieņemšanu darbā skolā. Fiktīvo darbinieku darba algas un kukuļu veidā pieņemtie līdzekļi tika tērēti gan skolas kolektīva kopīgajām ārpusdarba izklaidēm, gan apsūdzētās personīgiem mērķiem.

Apsūdzētā persona vainu neatzīst.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas