Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

TV3: Slepkavas labi pazinuši Astru pāri

Vīrieši, kuri piektdienas vakarā privātmājā Talsu pusē nogalināja padomju disidenta Gunāra Astras vecāko brāli Hariju un viņa sievu Martu, bijuši labi pazīstami ar pāri, pirmdien vēsta TV3 Ziņas.

Harijs un Marta uz laukiem Talsu novadā pārcēlušies astoņdesmito gadu nogalē, netālu no Martas māsas dzīvesvietas nopērkot un renovējot Ceļinieku mājas. Tur Astru pāris, labi satiekot ar tuvējā Iģenes ciema iedzīvotājiem, dzīvoja līdz pat pagājušajai piektdienai, kad viņu mūžs spēji un vardarbīgi aprāvās.

Slepkavībās aizdomās turētie ir apcietināti - tie ir vietējie iedzīvotāji, 28 gadus vecais Jānis un 57 gadus vecais Aigars. Kad piektdienas vakarā apšaubāmu dzīvesveidu piekopušajiem vīriešiem beidzies alkohols, kādam ienākusi prātā doma, ka naudu varētu dabūt no turīgajiem pensionāriem. Policija izmeklē, vai slepkavība plānota jau iepriekš, vai tomēr konflikts bijis spontāns.

Jānis iepriekš vairākkārt tiesāts, šobrīd viņam bijusi noteikta probācijas uzraudzība, savukārt Aigars Astru saimi pazinis īpaši labi. Vīrietis nereti devies sirmgalvjiem palīdzēt ar mājas darbiem, stāsta vietējie.

Tikmēr LTV Panorāma vēsta, ka vecākais no vīriešiem ilgstoši dzīvojis kopā ar nogalinātās Martas māsu - turpat kaimiņos.

Pēc asinspirts slepkavu ceļi šķīrušies. Aigars izsaucis taksometru un devies uz spēļu zāli Talsos. To vēlāk pametis un devies uz netālā veikala stāvvietu, kas pilsētā zināma kā alkohola lietotāju pulcēšanās vieta. Tur viņš paziņām pastāstījis par slepkavību un prātojis, vai izsaukt policiju. Viens no paziņām piezvanījis likumsargiem un Aigars aizturēts. Policisti pamanījuši asins traipus uz viņa drēbēm un vīrietis pratināšanā atzinies, ka pastrādāts noziegums. Ap plkst. 1 naktī aizturēts arī Jānis, kurš dzērumā bijis nevaldāms un jau iepriekš vairākkārt citiem nodarījis miesas bojājumus.

Par spīti cienījamajam 95 gadu vecumam, Harijs Astra aizvien bija sabiedriski aktīvs, vēsta raidījums. Mierīgo Talsu novadu šie notikumi pamatīgi satricinājuši, jo pēdējos piecos gados slepkavību šeit nav bijis.

Par dubultslepkavību aizturētājiem draud mūža ieslodzījums vai 15-20 gadu cietumsods.

Top komentāri

kurts
k
Es uz šo lietu skatos vienkāršāk. Slepkavam nav jābaidās no soda, tas ir pamatā šādām izdarībām, ka upuri ir Gunāra Astras tuvinieki, tas ir tikai šajā gadījumā. Es darba gados vairākkārt pieņēmu darbā bijušos cietumniekus, starp tiem bija tādi, kas nemaz nekautrējās ka ar laiku tur atgriezīsies. Pēc viņu domām tā ir normāla uzturēšanās vieta, alkohols un narkotikas esot pieejamas, tur pietrūkstot tikai pretējais dzimums. Šādiem tipiem tikai nāves soda iespēja varētu būt līdzeklis, kas attur no nozieguma. Par sirdsapziņu labāk nesāksim runāt.
VVZ
V
Šis bēdīgais notikums tikai vēl vairāk izceļ Latvijas lauku absolūto degradāciju. Valsts ir nolaista līdz kliņķim.
No ASV
N
Latvijas patriots. Trukst vard. Sird saap.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas