Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Daudzviet Latvijā izžuvušas akas

Šoruden ar nopietnu problēmu saskārusies liela daļa Latvijas lauku iedzīvotāju – akās pazudis ūdens. Daba šādu joku Latvijā izspēlē gana reti, un tas saistīts ar ilgstošo sausumu periodu – gan vasarā, gan rudenī lietus bijis ļoti maz, vēsta TV3 ziņas.

Hidrologi skaidro - šogad ļoti ievilcies sausuma periods. Speciālisti arī nevieš cerības, ka šoruden izslāpusī zeme pagūs uzņemt apjomīgu lietus ūdens daudzumu. Nokrišņi tuvākajā laikā tiek prognozēti 22. un 28.oktobrī, bet nelielos daudzumos, vien pāris milimetru. Novembrī, atkarībā no gaisa temperatūras, nokrišņi jau varētu būt sniega veidā.

Tieši rudeņos parasti veidojas pazemes ūdeņu krājumi ziemai, tādēļ tuvākajos mēnešos, iestājoties salam, ūdens var pazust vēl lielākā apjomā. Cerības tiek liktas uz biezu sniega segu, kas, tai kūstot, atjaunos ūdens krājumus pazemē, akās un grāvjos.

Tikmēr Varakļānu novada Apsīšu māju saimnieks Voldemārs Pauniņš TV3 žurnālistei rāda piecus metrus dziļo aku - vēl pirms mēneša ūdens tajā bijis tik daudz, ka varējis smelt ar spaini, bet nu apakšā palikuši vien pārdesmit centimetru. Ar to pietiek pašu vajadzībām, bet ne piecām govīm. Lopiņiem ūdeni saimnieks ved no kaimiņa dziļurbuma. "Bez visa var iztikt, bet ūdens ir ūdens," saka V.Pauniņš. Ar šādu realitāti cilvēki šoruden sastopas daudzviet Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas