Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jēkabpilī būvēs jaunu tiltu pār Daugavu

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) piektdien darba vizītes laikā Jēkabpilī ar pilsētas domi parakstījis vienošanos par sadarbību jauna tilta pār Daugavu būvniecībā, biznesa portālu Nozare.lv informēja ministrijā.

Vienošanās mērķis esot sekmēt jaunā tilta izbūvi, ņemot vērā, ka tas ir būtisks visam reģionam, skaidro Matīss. Esošais tilts pār Daugavu, kas būvēts 1961.gadā, nenodrošinot mūsdienu standartiem nepieciešamo satiksmes drošību.

SM apņēmusies veikt tās kompetencē esošos pasākumus, plānojot nepieciešamo finansējumu Eiropas Savienības fondu projekta īstenošanai aktivitātē pilsētu savienošanai ar TEN-T (Eiropas Transporta tīkls) autoceļu tīklu, ieskaitot projektu gaitā nepieciešamo zemju atsavināšanas izmaksu iekļaušanu projektu attiecināmajās izmaksās.

Savukārt Jēkabpils pašvaldība nodrošināšot nepieciešamo teritoriālo plānošanas dokumentu izstrādi, visu tilta izbūvei nepieciešamo zemju iegādi, kā arī to nodošanu valsts īpašumā SM personā.

Jauno tiltu pār Daugavu plānots izbūvēt Bebru ielas galā ar tilta pieeju pieslēgumu Neretas ielai kreisajā krastā un Rīgas ielai un Daugavpils ielai labajā krastā.

Aptuvenās tilta būvniecības izmaksas tiek lēstas nepilnu 17 miljonu eiro apmērā.

Vizītē Jēkabpilī satiksmes ministrs atklāja, ka pilsētā nākotnē varētu izbūvēt tā saucamo iekšzemes jeb sauso ostu. Šis koncepts paredz izveidot vietu, kur no valsts reģioniem tiktu vesta koksne un šķelda, pārkrauta vilcienos un vesta uz Latvijas ostām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas