Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KPV LV rosina Liepāju neapvienot ar apkārtējiem novadiem

Partijas KPV LV Saeimas frakcija ir nolēmusi rosināt izmaiņas jaunajā administratīvi teritoriālajā reformā (ATR), piedāvājot nodalīt atsevišķās pašvaldībās Liepājas pilsētu un Lejaskurzemes novadu, kurus pašreizējais reformas piedāvājums paredz apvienot vienā pašvaldībā, aģentūru LETA informēja frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

KPV LV frakcija valdības veidošanas sarunās esot vienojusies ar pārējām koalīciju veidojošajām partijām, ka tai tiek deleģētas "veto tiesības" ATR jautājumā, norādīja Pucens. Frakcijas pārstāvji pauž, ka partija patur tiesības izmantot šīs tiesības, "ja ATR modelis neatbildīs labas pārvaldības principiem, kā arī tas būs nepietiekami profesionāli izstrādāts".

Pucens un KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs šodien tiekas ar Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti (LRA), lai pārrunātu administratīvi teritoriālo reformu un Liepājas vadības priekšlikumu kartē iezīmēt Liepāju kā atsevišķu teritoriālo vienību, bet astoņus novadus ap to apvienot kopīgā Lejaskurzemes novadā. 

KPV LV ir nolēmusi atbalstīt Liepājas domes vadības redzējumu, ka pilsētu nevajagot apvienot ar citām pašvaldībām. Skaidrojot partijas pozīciju, Pucens norāda, ka svarīgi esot ņemot vērā gan atšķirību starp Liepāju un tās apkārtējo teritoriju, gan to, ka "stratēģiski pareizi ir noteikt Liepāju kā nozīmīgu administratīvo centru Latvijas vienā no tālākajiem rietumu punktiem".

Tikšanās ar Liepājas mēru notiek kontekstā ar šīs nedēļas frakcijas sēdi, kurā tika uzklausīti astoņu Kurzemes pašvaldību vadītāji par viņu redzējumu par vienota Lejaskurzemes novada izveidi bez Liepājas pilsētas. Sēdē piedalījās Aizputes, Grobiņas, Priekules, Nīcas, Durbes, Pāvilostas, Vaiņodes un Rucavas novada domes priekšsēdētāji.

KPV LV pārstāvji drīzumā sākšot tikšanos ciklu ar šo pašvaldību iedzīvotājiem un organizācijām par labākajiem risinājumiem ATR, par iespējamo šāda novada administratīvo centru un tā pašpietiekamību funkciju izpildei. 

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvātais ATR plāns paredz no pašreizējām 119 pašvaldībām izveidot 36.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas