Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 3. septembris
Bella, Berta

Nākamnedēļ Siguldā sāks vairāk nekā gadu ilgu divu centra ielu pārbūvi

Lai uzlabotu ceļu infrastruktūru, 24.jūlijā Siguldā plānots sākt Ausekļa un Raiņa ielas pārbūvi, kas ilgs līdz nākamā gada rudenim, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Darbi tiks veikti gan brauktuves, gan ietvju zonās. Visā pārbūves procesā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs jāsaskaras ar satiksmes ierobežojumiem.

Būvdarbu laikā būs satiksmes ierobežojumi Raiņa ielas posmā no Oskara Kalpaka ielas līdz iebrauktuvei Raiņa ielā 3. Tāpat darbi tiks veikti arī Ausekļa ielas posmā - vienā ielas pusē tiks organizēta vienvirziena satiksmes plūsma no dzelzceļa pārbrauktuves (Ausekļa/Rīgas ielā) līdz Pils ielai, proti, satiksme tiks organizēta vienā virzienā posmā no dzelzceļa pārbrauktuves uz Raiņa parku. Var tikt veikti īslaicīgi lokāli darbi visā būvdarbu teritorijā. Darbu laikā ielu posmi, kuros notiks pārbūve, iespējams, tiks slēgti. Par izmaiņām satiksmes organizācijā informācija sekos.

Satiksmi paredzēts novirzīt uz Oskara Kalpaka, Parka un Rūdolfa Blaumaņa ielu līdz Vidzemes šosejai, bet jārēķinās, ka gaidāms satiksmes intensitātes pieaugums arī Siguldas pilsētas centrā - Pils un Šveices ielā.

Šogad plānots veikt koku un krūmu ciršanu, kā arī inženiertīklu izbūvi, tai skaitā apgaismojuma, lietus ūdens kanalizācijas un drenāžas tīklu, sadzīves kanalizācijas, ūdensvada un ārējās siltumapgādes tīklu izbūvi. Tāpat plānots veikt ielas un ietves demontāžas un pārbūves darbus, tostarp asfalta seguma izbūvi ielai un bruģa seguma izbūvi ietvei.

Ausekļa un Raiņa ielas pārbūvē paredzēta esošo brauktuvju un ietvju segumu demontāža un jauna seguma konstrukciju izbūve gan ielai, gan ietvei/veloceliņam. Ielu brauktuvēs paredzēts izbūvēt asfaltbetona segumu Ausekļa ielā posmā no dzelzceļa līdz Pils ielai un Raiņa ielā no Ausekļa līdz Cēsu ielai. Bruģakmens segums paredzēts no Pils ielas līdz Ausekļa ielas krustojumam ar Raiņa ielu. Būvprojekts paredz apļveida krustojumu izbūvi Ausekļa un Raiņa ielas krustojumā, kā arī Raiņa un Pils ielas krustojumā, iekļaujot arī Jāņa Čakstes un Oskara Kalpaka ielu. Darbi šajās zonās tiks veikti nākamajā gadā.

Darbus veiks SIA "Vianova", ar kuru VSIA "Latvijas Valsts ceļi" noslēguši līgumu par darbu veikšanu objektā "Valsts reģionālā autoceļa "Inciems-Sigulda-Ķeguma" posma 12,50-13,96 kilometra pārbūve". Līgumcena ir 4 860 908 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), no kuriem pašvaldības līgumcenas daļa - 323 501 eiro ar PVN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Milzīgā slepenība – iemesls nopietnām aizdomām

Par daudzajām neskaidrībām, iespējamajiem zaudējumiem un ieguvumiem, valstij pēkšņi nolemjot pārdot kontrolpaketi nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic, kādreizējo satiksmes ministru Anriju Matīsu i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas