Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rucavas novada deputāti lūgs valdību teritorijā izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā

Šonedēļ Rucavas novada domes deputāti ārkārtas domes sēdē nolēma lūgt Ministru kabinetu izsludināt ārkārtējo situāciju Rucavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, liecina ārkārtas domes sēdes lēmums.

Domes sēdē izskatīja zemnieku un zemnieku saimniecību Timbras un Lendumi iesniegumu, kurā norādīts, ka maijā, jūnijā un jūlijā Rucavas novada teritorijā nokrišņu daudzums bijis nepietiekams augu normālai veģetācijai, kā arī attīstības un augšanas nodrošināšanai.

Tā rezultātā pašlaik lauksaimniecības zemes daudzviet ir izkaltušas un augi novārguši vai pilnībā iznīkuši. Zemnieki aicina novadā izsludināt ārkārtas situāciju, jo sausums apdraud šā rudens ražu.

Atjaunotie zālāji izdeguši un dod mazāku ražu, šajā laikā lopkopības produkcijas apjoms ir samazinājies un turpina kristies, zālāju atāls neaug, tātad radušos zaudējumus nav iespējams atgūt, norādīts domes sēdes protokolā.

Lēmumu lūgt valdībai Rucavas novada administratīvajā teritorijā izsludināt ārkārtējo situāciju lauksaimniecībā, domes deputāti pieņēma, pamatojoties uz likuma Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli 4.panta otro daļu, kurā noteikts, ka ārkārtējo situāciju var izsludināt tāda valsts apdraudējuma gadījumā, ja būtiski apdraudēta saimnieciskās darbības drošība, 5.panta pirmo daļu un 6.panta pirmās daļas 3.punktu, kurā teikts, ka pašvaldības dome var lūgt izsludināt ārkārtējo situāciju un iepriekš minētā likuma 5.panta pirmās daļas nosacījumiem par to, ka ārkārtējo situāciju izsludina Ministru kabinets uz noteiktu laiku, bet ne ilgāk par trim mēnešiem.

Deputāti vienojās nosūtīt vēstuli Ministru kabinetam, Zemkopības ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

 

Top komentāri

Kālis
K
Vai zemnieki nezin vārdu "apdrošināšana". Kolhozu laikos bija jāapdrošina visi sējumi. Bija maksāšanas gadi un arī nauda par stihiju gadiem. Apdrošināšana paliks laba , kad visiem obligāti būs jāapdrošinās. Citādi pārējiem no budžeta jāsedz Jūsu ietaupītā nauda.
paranormālā zona
p
Un tad kad ir rekordražas,tad nepiesakās maksāt lielākus zemes nodokļus.
george
g
Un par laistīšanu viņi neko nekad nav dzirdējuši?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas