Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šo sestdien Siguldā pret ziedojumiem būs iespēja baudīt gardo ukraiņu boršču

Atbalstot kara bēgļus no Ukrainas un turpinot uzsākto labo darbu maratonu, 2. aprīlī Siguldā, Ausekļa ielā 7B no plkst. 11.00 Siguldas novada iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja cienāties ar gardo ukraiņu boršču. Iniciatīva tiek īstenota apvienojoties vietējām kopienām, kā kafejnīca Mr. Biskvīts, biedrība Siguldas novada attīstībai Concordia un Mālpils brīvprātīgo kustība Mālpils iedvesmo.

“Mēs vēlamies turpināt jau pagājušajā nedēļā Mālpils brīvprātīgo un kustības “Mālpils iedvesmo” uzsākto tradīciju. Tāpēc šonedēļ ukraiņu sievietes, kuras pie mums patvērušās no aktīvās kara zonas Ukrainā, vārīs un cienās pret ziedojumiem visus siguldiešus ar gardo ukraiņu boršču. Būsim priecīgi, ja šo tradīciju pārņems arī citi novadi, pilsētas un sirds cilvēki,” norāda Kristīne Gorodecka, kafejnīcas “Mr. Biskvīts” līdzīpašniece un biedrības “Concordia” pārstāve.

Savukārt Kristīne Jonīte Jurkēviča, kustības “Mālpils iedvesmo” aktīviste stāsta: “Uzskatu, ka šāds bēgļu no Ukrainas atbalsta veids ir ļoti organisks. Ukraiņu sievietes man atzina, ka, piedāvājot vietējiem Latvijas iedzīvotājiem ko autentisku un īstu, viņām ir iespēja gan ieguldīt savas sirdis un pateicību, gan vienlaikus nejusties lūdzēju lomā.”

Pasākumu atbalsta Siguldas populārākā kafejnīca “Mr.Biskvīts”, biedrība Siguldas novada attīstībai “Concordia”, Mālpils brīvprātīgo kustība “Mālpils iedvesmo” un Siguldas novada pašvaldība.

Iniciatīva tika aizsākta 27. martā Mālpilī, tā pulcējot vietējos iedzīvotājus un pagasta viesus nobaudīt autentisku ukraiņu boršču un veicot ziedojumus vietējiem ukraiņu bēgļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas