Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VVD: Valmierā Rātes upē konstatētais zaļais ūdens nav kaitīgs

Valmierā Rātes upē konstatētais zaļais ūdens nav videi un cilvēkiem kaitīgs, aģentūrai LETA apliecināja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Šodien Valmieras iedzīvotāji bija pamanījuši, ka Rātes upītē ietekošajā strautā Valmierā pie Raiņa un Rubenes ielas krustojuma ir koši zaļš ūdens.

Bukleviča skaidro, ka Rātes upē konstatētais zaļais ūdens ir saistīts ar Valmieras Viestura vidusskolas sporta zāles būvniecību un pieslēgšanu pie siltumapgādes tīkliem.

Tika iztukšots siltumtrases posms, izlaižot ūdeni lietus kanalizācijas sistēmā. Šis ūdens ir videi nekaitīgs un nav nepieciešama tā papildus attīrīšana, sacīja VVD pārstāve.

Siltumtrasēs izmantotais ūdens tiek iekrāsots ar krāsvielu Florescein RM 200%, lai nekavējoties varētu konstatēt iespējamo noplūdes vietu. Ar šo krāsvielu tiek iekrāsoti arī citi vidē novadāmie ūdeņi, lai noteiktu, piemēram, plūsmas virzienus, skaidroja Bukleviča.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas