Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Arī Lilita Zatlere diskutēs Davosā

Prestižajā Davosas Pasaules ekonomikas forumā, kas notiks no 26. līdz 31.janvārim, aktīvi piedalīsies Valsts prezidents Valdis Zatlers, taču arī viņa kundze Lilita Zatlere piedalīsies vismaz trīs diskusijās.  L.Zatlere piedalīsies Pasaules ekonomikas foruma diskusijās par hronisko slimību globālo izaicinājumu, pasaules pārapdzīvotības un humānās palīdzības dabas katastrofu zonās jautājumiem, ekoloģisko un estētisko mērķu saskaņošanu arhitektūrā u.

c., pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta vadītāja Ilze Rassa. Valsts prezidents foruma laikā piedalīsies vienā no galvenajām paneļdiskusijām _Pārdomājot eiro zonu_, kurā kopā ar Polijas prezidentu Lehu Kačinski, Eiropas Centrālās bankas prezidentu Žanu-Klodu Trišē, Spānijas ministru prezidentu Hosē Luisu Rodrigezu Zapatero, Grieķijas premjerministru un ārlietu ministru Džordžu Papandreu, Nīderlandes ministru prezidentu Janu Peteru Balkenendi, Beļģijas premjerministru Īvu Letermu diskutēs par straujo Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu budžeta deficītu pieaugumu 2010.gadā un to, kā ES var sabalansēt savus publiskos tēriņus un vienlaicīgi saglabāt ekonomiskās atveseļošanās kursu.

Savukārt diskusijā Eiropas loma uz globālās skatuves V.Zatlers kopā ar vairāku valstu līderiem izvērtēs, kā Eiropa var stiprināt līdera pozīciju dažādos globālajos jautājumos, piemēram, klimata izmaiņas, starptautiskā drošība un starptautiskā tirdzniecība. Foruma seminārā Pagātnes mācības, lai pārveidotu nākotnes vērtības Valsts prezidents kā viens no diskusijas līderiem apspriedīs, kādas varētu būt jaunās vērtības un mērķi, lai īstenotu galvenos uzdevumus, piemēram, nabadzības samazināšanos, ilgtspējīgas ekonomikas attīstību, cilvēka drošību u.c.

Valsts augstāko amatpersonu pavadīs arī Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs, ārlietu padomnieks Andris Pelšs un I.Rassa. Vizītes izmaksas ir 7317 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas