Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Atzinumā "Merks" piedāvājums Austrumu slimnīcai novērtēts kā nereāls

Pirms izlemt par labu būvkompānijai Merks Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) iepirkumu komisijas rīcībā bija ekspertu atzinums ar vairākiem punktiem, kāpēc šis piedāvājums nav reāls, liecina laikraksta Dienas rīcībā esošais atzinums. Tomēr iepirkumu komisija, kuru vadīja Jānis Skvarnovičs (TP) un kurā piedalījās slimnīcas vadītājs Viesturs Boka, tik un tā ēku siltināšanai izvēlējās Merku, kura 2,46 miljonu latu lielais piedāvājums finansiāli bija tikai piektais izdevīgākais no kopumā astoņiem, tā radot aizdomas, ka, iespējams, kādam bija nepieciešams, lai «Merks uzvarētu par katru cenu».

Prognozējot, ka līgumu ar izpildītāju varēs noslēgt ne agrāk kā oktobrī, SIA LBS konsultants, pieaicinot ekspertus Andi Pelsi un Rodrigo Pelsi, savā atzinumā secināja, ka Merka piedāvātais darba izpildes termiņš nav reāls (turklāt divi mēneši nosacīti paredzēti projektēšanai, bet tikai 4 - būvdarbiem).

Merks, kā stāsta J.Skvarnovičs, pēc ekspertu atzinuma iepirkumu komisijai esot apliecinājis, ka darbus solītajā termiņā pildīs, nodrošinot nepieciešamos pasākumus darbiem ziemā (ēkas apvilks ar speciālu plēvi, paredzēs apsildīšanu, būvēs ar laika apstākļiem atbilstošiem materiāliem). Merks arī apliecinājis, ka finanšu resursi būvniecībai ziemas laikā ietverti finanšu piedāvājumā. Gūts arī apstiprinājums, ka slimnīcas darbam raitā būvniecība netraucēs, proti, darbs divās maiņās notiks ēkās, kas nav slimnīca.

Tomēr R.Pelsis Dienai atzina, ka sākotnēji Merks ēku mākslīgo sildīšanu nebija paredzējis, tāpēc arī viņa atzinumā piedāvātais termiņš bija novērtēts kā nereāls. Pēc viņa teiktā, būvdarbi ziemas mēnešos, paredzot ēku apšūšanu ar plēvi, izmaksā dārgi. Tā kā R.Pelsim nodotajos materiālos Merks finanšu plūsmā neparedzēja apsildīšanu, ekspertam radās iespaids, ka Merks neapzinās, ka cietīs zaudējumus, un tādā gadījumā «sola darbu laikā, kad to nevar izpildīt», - tā R.Pelsis.

J.Skvarnovičs laikrakstam norāda, ka ticis pieaicināts arī otrs eksperts - Mārtiņš Graudiņš, kurš savukārt atzinis, ka Merka piedāvātais būvdarbu veikšanas un projekta izstrādes grafiks atbilst nolikuma prasībām un piedāvātais termiņš ir reāls. V. Boka minēja, ka «galu galā par piedāvājuma kvalitāti atbild piegādātājs, turklāt līgumā ir paredzētas pietiekamas soda sankcijas».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Rakstu par eksperta atzinumu lasi laikrakstā "Diena"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas