Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Čudars: Klimata un enerģētikas ministrijā varētu būt ap 50 darbinieku

Jaunajā Klimata un enerģētikas ministrijā varētu būt ap 50 darbinieku, bet konkrēts skaits nav zināms, aģentūrai LETA pastāstīja topošais klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV).

Kā skaidroja Čudars, šobrīd ir skaidrs, ka uz jauno ministriju no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) tiks pārvietots Klimata pārmaiņu departmanets, bet no Ekonomikas ministrijas (EM) - divi ar enerģētikas politiku saistīti departamenti. Tāpat uz Klimata un enerģētikas ministriju varētu tikt pārvietoti atsevišķi citi speciālisti. 

Uz jautājumu, cik liels darbinieku skaits varētu tikt pārvirzīts no VARAM un EM uz Klimata un enerģētikas ministriju, Čudars atbildēja, ka konkrēts cilvēku skaits vēl nav zināms, bet, šobrīd skatoties uz struktūru, skaits varētu būt ap 50.

Attiecībā uz jaunās ministrijas telpām Čudars skaidroja, ka šis jautājums pamatā ir adresējams Valsts kancelejai, kas atbilstoši likumam par jaunās ministrijas izveidi nodefinē tehniskās iespējas. "Līdz šim ir runa par VARAM rīcībā esošām telpām, kuras būtu iespējams pārveidot," viņš stāstīja.

Kā ziņots, Saeima nesen galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, izveidojot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu. Paredzēts, ka šīs ministrijas vadīšana tiks uzticēta premjera partijai - "Jaunajai vienotībai", un ministra portfeli saņems bijušais Salaspils novada domes priekšsēdētājs, 14.Saeimā ievēlētais Čudars.

Saeima par Kariņa otrās valdības apstiprināšanu plāno balsot trešdien, 14.decembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas