Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daļu koncertzāles līdzekļu plāno izmantot okupācijas upuru piemiņas memoriālam

Kultūras ministrija daļu finansējuma, kas bija paredzēts akustiskās koncertzāles būvniecībai, plāno tērēt padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla skiču un tehniskā projekta izstrādei, kā arī Grēcinieku ielas inženiertīklu rekonstrukcijai.

To paredz Kultūras ministrijas (KM) informatīvais ziņojums "Par padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa īstenošanu Latviešu strēlnieku laukumā Rīgā", ko pirmdien skatīs Ministru kabineta komitejā.

Tāpat valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) uzdos veikt Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas un padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla būvprojektēšanas sagatavošanu un būvprojektu izstrādi. Viena mēneša laikā pēc šo darbu izpildes, bet ne vēlāk kā līdz 2010.gada 30.oktobrim VNĪ jāiesniedz ministrijai informācija par plānoto būvdarbu veikšanu un to termiņiem ar detalizētiem aprēķiniem par nepieciešamo finansējumu.

Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa celtniecības turpmākos darbus līdz šim nav bijis iespējams īstenot, jo nav veikta vienota Grēcinieku ielas rekonstrukcija. Rīgas dome šogad martā ir atbalstījusi sadarbības līgumu ar VNI par Grēcinieku ielas rekonstrukciju un līdzekļu piešķiršanu no Pilsētas infrastruktūras fonda.

Ja valsts līdzfinansējums netiks piešķirts, Grēcinieku ielas rekonstrukcija aizkavēsies, bet tas savukārt kavēs padomju upuru piemiņas memoriāla kompleksa projekta īstenošanu un Latviešu strēlnieku laukuma teritorijas attīstību, norāda KM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas