Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis: Jāizmanto iespēja iestāties eirozonā 2014.gadā

Latvijai ir jāizmanto iespēja iestāties eirozonā 2014.gadā, jo pēc tam šādas iespējas ilgu laiku var vairs nebūt, Dienas diskusijā sacīja ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis, Zatlera Reformu partijas nominētais finanšu ministra amata kandidāts."Ir trīs iemesli, kāpēc to darīt, – mums jākonsolidē budžets, jo cena, ka dzīvojām neatbilstoši saviem ienākumiem, ir pārāk liela.

Vēl viens iemesls ir ārvalstu investīcijas. Trešais faktors ir mūsu vieta ES nākotnē. Gadījumā, ja eirozonas valstis sekmīgi atrisinās savas problēmas, tā jau būs pavisam cita eirozona ar pavisam citu fiskālo arhitektūru un izveidosies divu ātrumu Eiropa – kodols ar eirovalstīm un pārējās," Dienas diskusijā sacīja V.Dombrovskis.Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputāta amata kandidāts Jānis Vucāns uzsvēra, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks nav pret eiro ieviešanu, ja apstākļi tam būs labvēlīgi, taču arī nav par eiro ieviešanu par katru cenu. "Eiro ieviešana ir iespējama tādā gadījumā, ja ārējais fons būs pietiekami stabils, lai to darītu 2014. gadā, kā līdzšinējā valdība ir strādājusi," sacīja J.Vucāns.Pašreizējais finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) akcentēja: "Kas attiecas uz ārējo fonu eiro ieviešanai, tas būs smags un nestabils. Tieši tāpēc Latvijai tagad pēc iespējas ātrāk jātuvojas bezdeficīta budžetam, jāsaglabā pievilcīgs fons ārvalstu investīcijām."Kritiskāks jautājumā par eiro ieviešanu bija Saskaņas centra kandidāts Ivars Zariņš: "Sakarā ar eiro ieviešanu mēs saskatām vairāk riskus nekā labumu, tādēļ mēs to neuzskatām par pašmērķi. Taču tajā pašā laikā uzskatām, ka fiskālā disciplīna ir jāievēro."Arī Šlesera Reformu partijas LPP/LC pārstāvis Andris Bērziņš norādīja, ka "eiro nav pašmērķis, un uz to skatāmies piesardzīgi". "Taču ļoti labi saprotam, ka tas būtu atvieglinājums, lai, piemēram, tiešās investīcijas nāktu Latvijā, un Igaunija tam ir labs piemērs".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas