Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ģenerālprokuratūra deleģējusi prokurorus OIK izmeklēšanas komisijas darbam

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra deleģējusi divus prokuratūras pārstāvjus obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas izvērtēšanai izveidotajā parlamentārajā izmeklēšanas komisijā, kuras mērķis ir noskaidrot OIK sistēmas pārkāpumus un nodarīto kaitējumu valstij.

Komisijas vadītāja Ieva Krapāne (KPV LV) augsti novērtē Ģenerālprokuratūras iesaisti parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbā un pauž cerību, ka kopīgs darbs ļaus sasniegt ātrāku un kvalitatīvāku rezultātu. Viņa norāda, ka komisija apzinās uzticētā mandāta nozīmību, jo no iegūtajiem rezultātiem būs arī atkarīgs, vai nākotnē ar stingrāku normatīvo aktu regulējumu izdosies nepieļaut līdzīgu afēru veidošanos.

Šobrīd komisija ir vērsusies pie Ministru prezidenta, ekonomikas ministra un iekšlietu ministra ar lūgumu mēneša laikā sniegt skaidrojumu un informāciju par būtiskiem ar OIK sistēmas izveidi saistītiem jautājumiem. Jau pirmā mēneša laikā komisijas vadītāja ir ievākusi lietā būtisku materiālu un informācijas bāzi, kā arī tikusies ar OIK sistēmā iesaistītajiem. Izveidota arī komisijas operatīvā komanda ar komisijas juriskonsultantu un tehnisko sekretāri.

OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas galvenais uzdevums ir noskaidrot, kāds ir patiesais sistēmas nodarītais kaitējums valstij, nosaukt afēras vainīgos, kā arī izdarīt secinājumus, lai novērstu nākotnē šādu sistēmu veidošanos.

Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu OIK atbalsta ieviešanas mērķus, ietekmi, kritērijus atbalsta saņemšanai, atbalsta intensitāti, Eiropas Komisijas 2017.gada 24.aprīļa lēmumu lietā SA.43140 (2015/NN) un nodarīto kaitējumu un tiesību aizsardzības institūciju rīcību.

Izmeklēšanas komisiju vada Ieva Krapāne, par komisijas sekretāru ievēlēts Mārtiņš Šteins. Komisijas sastāvā ir deputāti Atis Lejiņš (JV), Romāns Naudiņš (NA), Sandis Riekstiņš (JKP), Viktors Valainis (ZZS) un Jānis Ādamsons (S).

Top komentāri

Itamars Toledano
Valstij nekāds KAITĒJUMS nodarīts NAV. Tieši otrādi, valsts no šīs afēras ir IEDZĪVOJUSIES. Kaitējums ir NODARĪTS Latvijas tautai, kam ar jāmaksā ne tikai par elektrību, bet gan ik mēnesi vēl milzu summas jāpiemaksā par elektrības PIEGĀDI, par elektrības ABONĒŠANU, par elektrības pieslēgumu, par elektrības OIK, par OIK pieslēgumu, par pieslēguma NODROŠINĀŠANU un tamlīdzīgas muļķības, kuru rezultātā tauta kā KLAUŠAS maksā ne miljonus, bet miljardus. Tur nevajag ne ģenerālprokuroru, ne arī kādas komisijas, lai lietas ļoti vienkārši vārdā SAUKTU un lai visus noziedzniekus notiesātu un pakārtu!
Irlielāmērāticams
I
ka nekāds valsts subsidēts privāts bizness nav pieļaujams principā.
Labais
L
ŠĪ PROKURORU DELIĢĒŠANA OIK IZMEKLĒŠANAS DARBAM BEIGSIES AR TO KA KOMISIJAS DALĪBNIEKI,ARĪ DELIĢĒTIE PROKURORI,SAŅEMS ĻOTI,ĻOTI DĀSNUS ZIEDOJUMUS VIŅU KABATĀS.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas