Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jelgavas novada priekšsēdētājs sola samazināt savu algu

Jaunveidotā Jelgavas novada priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes (ZZS) 1950 latu mēnešalga, ko novada deputāti vienbalsīgi un bez jautājumiem noteica jau pirmajā sēdē, pārsniedz ne vien Jelgavas mēra Andra Rāviņa (ZZS), bet arī Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) darba samaksu, raksta Zemgales Ziņas.

Pēcpusdienā Z. Caune gan solījis, ka lūgs novada domi to samazināt līdz 1 500 latiem, tās samazinās arī viņa vietniekiem un izpilddirektoram.To, ka alga ir pārāk liela, atzīst arī pats Z.Caune, lai gan tikai dienu iepriekš pats par šo summu nobalsoja.Premjera V.Dombrovska atalgojums no jūlija ir 1908 lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas. A.Rāviņš saņem 1810 latus, Ozolnieku novada priekšsēdētājs Māris Ainārs - 1300 latus. Tikai pāris simtus vairāk par Z.Cauni pelnīs Valsts prezidents Valdis Zatlers (Ls 2208).Kā _Zemgales Ziņām_ teicis Z.Caune, šādu summu ieteikuši citi deputāti. Tā esot izraudzīta, interesējoties par atalgojumu citu novadu vadītājiem un balstoties uz to, ka pašvaldība aptvers 27 tūkstošus iedzīvotāju. «Varētu būt, ka ir par lielu,» viņš tomēr noteica sarunas beigās, paužot gatavību drīzumā domes sēdē lemt par vadības atalgojuma samazināšanu.

Iepriekš būdams Vircavas pagasta priekšsēdētājs, Z.Caune pelnīja ap 1200 latu mēnesī. Papildus tam Jelgavas rajona padomē kā priekšsēdētāja vietnieks viņš mēnesī saņēma vēl aptuveni 1100 latu, liecina viņa amatpersonas deklarācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas