Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jezdakova: Finanšu noziedznieku paņēmieni kļūst pārdomātāki

Noziedzīgo grupējumu paņēmieni kļūst arvien pārdomātāki, ceturtdien žurnālistiem atzina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

Pēc viņas teiktā, uzņēmumi grāmatvedībā iesniedz viltotus elektronisko kases aparātu čekus, lai pamatotu faktiski nenotikušus darījumus, tiek veikta fiktīvo uzņēmumu amatpersonu rūpīga atlase un sagatavošana, lai nerastos aizdomas par uzņēmumu prettiesisko darbību, tāpat tiek veidotas sarežģītas naudas plūsmas shēmas, izmantojot Latvijas, Eiropas Savienības, NVS un citu valstu kredītiestādes, turklāt shēmu organizatori joprojām ir labi izglītoti un uzmanīgi, labi orientējas finanšu un juridiskajos jautājumos.

Pēc VID sniegtās informācijas, šā gada pirmajā ceturksnī Ieņēmumu dienests atklājis un pārtraucis trīs noziedzīgo grupējumu darbību, kur bija iesaistīti 115 uzņēmumi, veiktas 63 kratīšanas, noziegumos par aizdomās turētām atzītas 14 personas, bet drošības līdzeklis - apcietinājums - piemērots piecām personām.

VID par noziedzīgi iegūtu mantu atzinis un valsts budžetā trijos mēnešos ieskaitījis 40 000 latu, norēķinu kontos arestējis 30 100 latus, arestus noteicis pieciem nekustamajiem īpašumiem un 18 transporta līdzekļiem.

Pirmajā ceturksnī sākts 51 kriminālprocess, bet kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīti 42 kriminālprocesi, no tiem lielākais skaits bijis par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

VID kinologu darbības rezultātā pirmajos trīs mēnešos atklāti 44 narkotisko vielu pārvietošanas un uzglabāšanas gadījumi, tostarp izņemti 7,2 kilogrami narkotisko un psihotropo vielu, kas ir četras reizes vairāk nekā pirmajā ceturksnī pērn.

Kontrabandas apkarošanas jomā šā gada pirmajos trīs mēnešos VID sācis 66 kriminālprocesus, bet kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīti 30 kriminālprocesi.

VID atzīmē, ka sākto kriminālprocesu struktūra salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nav būtiski mainījusies un joprojām vislielākais sākto kriminālprocesu īpatsvars ir saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu, kā arī akcīzes preču - tabakas izstrādājumu - kontrabandu.

Trīs mēnešos Muitas kriminālpārvalde sākto kriminālprocesu ietvaros novērsusi 3,4 miljonu latu kaitējuma nodarīšanu valstij, izņemti 23,6 miljoni cigarešu, 5900 kilogrami tabakas, 753 litri alkohola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas