Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jurašs noliek Saeimas deputāta mandātu

Pēc pievienošanās Ukrainas spēkiem Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs, partijas "Konservatīvie" (iepriekš - Jaunā konservatīvā partija) pārstāvis Juris Jurašs nosūtījis iesniegumu parlamenta kancelejai par deputāta mandātu nolikšanu, aģentūrai LETA apliecināja pats deputāts.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem Juraša vietā jānāk Ievai Akuraterei un viņa piekritusi darboties parlamentā, aģentūrai LETA apliecināja partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Jau ziņots, ka savulaik Latvijas Policijas akadēmiju beigušais un vairākus gadus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja amatā strādājošais Jurašs devies brīvprātīgi aizstāvēt Ukrainas teritoriju.

Tāpat ziņots, ka līdz piektdienai oficiāli saņemti piecu Latvijas iedzīvotāju pieteikumi karot Ukrainas armijas pusē.

Saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai Saeima 28.februārī pieņēma grozījumus Nacionālās drošības likumā, ļaujot Latvijas pilsoņiem brīvprātīgi sākt dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos. Grozījumi stājās spēkā 1.martā.

Brīvprātīgajiem, kuri vēlas stāties Ukrainas bruņoto spēku jaundibinātajā Starptautiskajā teritoriālās aizsardzības bataljonā, jāvēršas Ukrainas vēstniecībā Latvijā. 

Pēc apstiprinājuma saņemšanas no vēstniecības brīvprātīgajam jāziņo NBS Mobilizācijas pārvaldei, rakstot vēstuli uz adresi Krustabaznīcas iela 9, Rīga, LV-1006, vai arī elektroniski parakstītu vēstuli uz e-pasta adresi "[email protected]", norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dienesta veidu un dienesta valsti.

Plašāka informācija pieejama Ukrainas vēstniecības Latvijā mājaslapā.

Vienlaikus Aizsardzības ministrija un NBS aicinājusi pilsoņus pirms iesaistīšanās aktīvā karadarbībā Ukrainā ļoti nopietni izvērtēt savas militārās zināšanas un iemaņas, kuras miera apstākļos ir iespējams iegūt, sākot dienestu Latvijas bruņotajos spēkos.

NBS norādījuši, ka profesionālā dienesta karavīriem un zemessargiem, kuriem ir spēkā līgums par dienestu NBS, dalība citas valsts bruņotā konfliktā nav atļauta.

Krievija 24.februāra rītā sāka uzbrukumu Ukrainai.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicinājis Eiropas valstu pilsoņus ar kaujas pieredzi ņemt rokās ieročus un aizstāvēt Ukrainu pret Krievijas uzbrukumu.

Ukrainas Aizsardzības ministrija iepriekš paziņoja par īpašas vienības - Ārzemnieku leģiona - izveidošanu. Vēlmi pievienoties šai vienībai izteikuši vairāk nekā 20 000 brīvprātīgo no 52 valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas