Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kariņš: Lielāks finansējums partijām budžetā bija jāparedz jau sen

Budžetā jau sen bija jāparedz lielāks finansējums partijām, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentējot valdības lēmumu 2020. gada budžetā paredzēt papildus piecus miljonus eiro jaunajam politisko partiju finansēšanas modelim, premjers uzsvēra, ka lielāks finansējums politiskajām partijām no valsts budžeta bija jāparedz jau pirms 25 gadiem, tāpēc viņš šo iniciatīvu patlaban vērtē kā obligātu.

"Mūsu valstī viena no ilgstošām problēmām ir tā, ka politiķi un partijas nav bijušas neatkarīgas vai tik neatkarīgas, cik tām vajadzētu būt. Patlaban politiskās partijas ir atkarīgas no privāta finansējuma. Tas nozīmē, ka tiem cilvēkiem, kam valstī ir nauda, ir neproporcionāli liela teikšana pār tiem, kuriem nav naudas, bet skaitliski to, kam ir nauda, ir daudz mazāk nekā to, kam naudas nav," sacīja premjers.

Viņa ieskatā, visi būs ieguvēji no tā, ka partijas no budžeta līdzekļiem saņems lielāku finansējumu.

"Mēs ilgtermiņā ietaupīsim ārkārtīgi lielu naudu ar to, ka būs mazinājušies korupcijas riski, mazāk pārmaksāsim par dažādiem projektiem. Tas ir neliels ieguldījums, lai atbrīvotu partijas no ietekmes. Un ieguvēji būtu visi," uzsvēra Kariņš.

 

Top komentāri

Margarēta
M
Vai tiešām tas finansējums padarīs tos grupējumus par neatkarīgām ideoloģiskām partijām? Really? Mēs maksāsim arī Ždanokas partijai, lai viņa var ar lielāku finansējumu... vērsties būtībā pret Latvijas valstiskumu. Mēs maksāsim Lemberga un Meroni grupējumiem. Mēs maksāsim KPV, kas vispār vairs nav pat grupējums, sen jau kā izjucis. Vai tiešām šobrīd tas ir tas pats aktuālākais? Vai tomēr nav citas akūtākas vajadzības, kur tie 5 miljoni būtu vairāk vajadzīgi?
N
Tie "kabatas kantori", kas saucas partijas, vispār ir jālikvidē, nevis jāfinansē! Pretīgu, savtīgu, melīgu ļaužu čupiņu izdarības no savas naudas es nevēlos apmaksāt!
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Skaists sauklis: Dodiet vēl! Atcerieties, 90. gadu sākumā nolikvidēja ražojošos valsts uzņēmumus. Tāpēc ka nebija godprātīgu vadītāju, kas spētu tos vadīt, ja nav paša īpašumā. Taču valsti vadīt šie paši ar ierobežoto goda prātu spēj, drīkst un to dara. Tikai dodiet viņu grupējumiem no niecīgā valsts budžeta vēl un vēl.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas