Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijas sociālie tīkli ignorē KNAB aicinājumus sadarboties aģitācijas kontrolē

Kamēr ASV interneta giganti - sociālās vietnes Facebook, Twitter un arī korporācija Google, kurai pieder populārā video vietne YouTube - piekrituši sadarboties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) politisko partiju aģitācijas uzraudzībā priekšvēlēšanu laikā, ne tuvu tik labi nevedas sadarbība ar Krievijā reģistrētajiem sociālajiem tīkliem, otrdien vakarā vēstīja telekanāls LNT.

Bažas par to, ka būs mēģinājumi ietekmēt Saeimas vēlēšanu gaitu, paudis arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, norādot, ka tiks izmantotas gan "atļautas, gan pusatļautas, gan, visticamāk, arī neatļautas metodes." 

Vējonis jau vizītē ASV situāciju pārrunāja ar Facebook pārstāvjiem, kuri vēlāk ieradās Latvijā. KNAB no sociālā tīkla vēlas iegūt informāciju gan par šajās platformās izvērsto politisko spēku kampaņu apjomu, gan to finansētājiem. 

"Tas tāds ikdienas darbs, kur mēs faktiski pārrunājam visādas nianses, tehniskās nianses. Viņiem ir jāizprot arī, kāds ir normatīvais regulējums Latvijā - kas ir atļauts, kas nav atļauts," LNT par sadarbību ar Facebook un citiem sociālajiem tīkliem izteicās KNAB vadītājs Jēkabs Straume. Viņš gan neatklāja, tieši ar kādu informāciju korporācijas piekritušas dalīties, norādot, ka "tas ir viņu pašu lūgums. Ja mēs visas kārtis atklājam un noliekam uz galda, tad varbūt atkal radām priekšnoteikums, lai tie, kuri vēlētos pārkāpt (noteikumus), zinātu, kādā veidā to izdarīt."

Jāatgādina, ka sākotnēji sadarbība nevedās arī ar ASV sociālo tīklu gigantiem, un Straume pat izteicās, ka gadījumā, ja "kompānijas nereaģēs, tad domāsim, kā rīkoties tālāk. Nav izslēgts, ka mums vajadzēs tiesas spriedumu par to, ka uz kādu laiku Facebook, piemēram, tiks bloķēts Latvijā." Vēlāk gan situācija mainījās un ASV korporācijas sadarbībai piekrita, taču grūtāk klājas ar Krievijā reģistrētajiem sociālajiem tīkliem. 

Krievijā populārā vietne Odnoklassniki, kas pēc Gemius datiem aprīlī bija 21. vietā visvairāk apmeklēto tīmekļa lapu topā arī Latvijā, nav atsaukusies KNAB aicinājumam sākt saziņu. 

Politisko partiju aģitācijas kontroles periods pirms oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām sāksies pēc nepilna mēneša - 9. jūnijā.

Top komentāri

andis
a
Liekas KNAB ir galīgi prātu izkūkojis, ar tādiem sadarbības piedāvājumiem griežotie pie krieviem .HA-HA-HA.
Laikam sanāk..
L
Rupji runājot KNAB aicina sliktajiem Krieviem palīdzēt izspiegot godīgos,neatkarīgos un laikam pat spriest spējīgos Latviešus ?
nekauņa
n
cik ilgi ''diena'' auklēs pie sevīm krievus ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas