Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lembergs neredz sevi ne premjera, ne prezidenta krēslā

Ventspils mērs Aivars Lembergs neuzskata sevi par reālu kandidātu uz premjera amatu un neplāno kandidēt arī uz Valsts prezidenta amatu, jo tas esot pārāk ceremoniāls un neinteresants.

Intervijā Latvijas radio 4 raidījumā Darbojošās personas A.Lembergs izteicās, ka jautājumu, kurš būs premjers, izlemj vēlētāji, ievēlot Saeimu, un esot pareizi, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers valdību veidot aicinājis tieši Valdi Dombrovski, jo viņa pārstāvētā apvienība Vienotība pēdējās Saeimas vēlēšanās ieguva visvairāk balsu. Ja vēlēšanās būtu uzvarējusi Zaļo un zemnieku savienība, tad tā veidotu koalīciju un izvirzītu savu premjera kandidātu. «Dombrovska kungs var un viņam vajag turpināt darbu,» izteicās A.Lembergs.

Ventspils mērs izteicās, ka sevi neredzot arī Valsts prezidenta amatā. «Būtu pareizi, ja būtu divi kandidāti un katrs nāktu ar savu programmu. Zatlera kungam jāatskaitās, ko viņš ir vai nav izdarījis, publiskās debatēs,» uzsvēra A. Lembergs. Viņaprāt, trīs Valsts prezidenti ievēlēti absolūti haotiski, bez programmas un bez diskusijām. Tagad V. Zatlers esot gatavs publiskām debatēm.

A. Lembergs augstu vērtē arī Valsts kontrolieri Ingūnu Sudrabu kā iespējamo prezidenta kandidāti. Viņš pieļauj, ka kandidāte varētu būt arī bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga, kas gan esot astoņus gadus nostrādājusi bez jebkādas programmas. Viņas prezidentūras pirmo posmu A. Lembergs vērtējot augstāk, jo viņa aizstāvējusi Latvijas uzņēmēju intereses ārzemēs, bet otrajā termiņā viņa vairāk esot rūpējusies par savu tēlu, lai kandidētu uz ANO ģenerālsekretāra amatu. Viņai esot jāuzņemas atbildība par valstī valdošo krīzi, jo tieši viņa nosaukusi Aigaru Kalvīti par ministru prezidenta kandidātu.

A.Lembergs arī izteicās, ka viņš nevarot ieņemt tik ceremoniālu amatu ar ierobežotām pilnvarām, jo aiz garlaicības nomiršot. Viņš atbalsta Satversmes grozījumu izstrādi, lai prezidentu ievēlētu tauta, taču izvairījās no atbildes, vai piekristu kandidēt, ja prezidenta pilnvaras būtu daudz plašākas un viņu ievēlētu tauta.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas