Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lembergs nosoda Krievijas agresiju pret Ukrainu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Ministru prezidenta amata kandidāts Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) nosoda Krievijas agresiju pret Ukrainu, vienlaikus paužot nostāju, ka Latvijas primārais uzdevums ir netikt iesaistītai karadarbībā.

Vaicāts, vai nosoda Krievijas un Vladimira Putina īstenoto karu pret Ukrainu, tajā skaitā, Ukrainas iedzīvotāju nogalināšanu un citus Krievijas armijas un Putina veiktos noziegumus, Lembergs atbildēja, ka Krievija ir agresorvalsts, kura ir okupējusi lielu daļu no Ukrainas teritorijas.

Politiķis uzsvēra, ka neapšaubāmi nosoda šo agresiju un uzskata, ka Krievija šo karu ir zaudējusi jau no tā pirmās sekundes un ka tas uz daudz gadiem radīs ārkārtīgi smagas sekas Krievijai. Lembergs akcentēja, ka karš pēc iespējas agrāk ir jābeidz, to gaida arī Ukrainas bēgļi, lai varētu atgriezties Ukrainā.

"NATO, citām valstīm, Ukrainai, jāizdara viss, lai pārtrauktu karu," sacīja ZZS Ministru prezidenta amata kandidāts, kurš pauda neizpratni, kāpēc jau 2014.gadā Ukraina nekļuva par ES kandidātvalsti, netika uzņemta NATO un nesaņēma pietiekamā apjomā modernu bruņojumu.

Lemberga skatījumā, Latvija pašlaik neesot gatava atvairīt jebkuru uzbrukumu un ka mūsu valstij būtu jāsaņem palīdzība, jo atšķirībā no vairākām citām NATO valstīm mēs esam "pirmajā līnijā". Politiķis uzsver, ka Latvijai nepieciešama atbilstoša aizsardzības taktika, nodrošinoties ar vajadzīgo militāro tehniku, nevis domāt par pieeju, kas paredzētu tikai iebrucēju padzīšanu ārā jau pēc veikta iebrukuma.

Kā ziņots, ZZS par Ministru prezidenta amata kandidātu uz 14.Saeimas vēlēšanām izvirzījusi koruptīvos noziegumos apsūdzēto politiķi Lembergu.

ZZS līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze šodien preses konferencē paziņoja, ka ZZS saraksta līderi Rīgā būs bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, Latgalē - lauksaimnieks Kaspars Melnis, Kurzemē - ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis, Vidzemē - Krauze un Zemgalē - Saeimas deputāts Viktors Valainis.

Attieksme pret Lembergu un viņa skatījums uz Krievijas karu pret Ukrainu iepriekš izskanēja kā pāris no iemesliem, kāpēc ZZS izvēlējās pamest Latvijas Zaļā partija un Liepājas partija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas