Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits mudina pilsoņus piedalīties Saeimas vēlēšanās un nebalsot par prokrieviskām partijām

Demokrātijā atbildība par valsti gulstas uz pilsoņu pleciem, tāpēc Valsts prezidents Egils Levits aicina ikkatru balsstiesīgo piedalīties 14.Saeimas vēlēšanās un atdot savu balsi par Latvijai, nevis Krievijai lojāliem politiskajiem spēkiem.

Īsi pirms 14.Saeimas vēlēšanām Valsts prezidenta kanceleja izplatījusi Levita paziņojumu, kurā viņš atgādina, ka katra pilsoņa balss var būt izšķiroša. "Negaidiet, lai citi pieņem lēmumu jūsu vietā! Neļaujiet citiem lemt par jums!" aicina Levits, mudinot pilsoņus doties pie vēlēšanu urnām un izdarīt savu izvēli.

Prezidents norāda, ka nākamajos četros gados Latvijai būs nepieciešama tāda Saeima un valdība, kas spēj droši vadīt valsti cauri vētrainiem ūdeņiem. "Krievijas ievainotais, bet ne sakautais imperiālisms joprojām apdraudēs Latviju un Eiropu. Turpināsies Krievijas energošantāža, cenas kāps, cietīs dzīves līmenis. Mēs visi to skaudri izjutīsim. Covid-19 globālā pandēmija ir pieklususi, bet ne beigusies," tuvākajos gados risināmās problēmas ieskicē Levits.

Viņš atzīts, ka šīs krīzes nevarēja paredzēt, pirms četriem gadiem balsojot par 13.Saeimu, bet šodien nevar paredzēt, kādi vēl pārbaudījumi gaida 14.Saeimu. Tādēļ Latvijai ir nepieciešama tāda nākamā Saeima un valdība, kurai ir pieredze un tālredzība, jauda un pragmatisms, uzskata valsts pirmā persona.

"Pirmkārt, mums ir nepieciešama tāda Saeima un valdība, kuras prioritāte ir Latvijas drošība, tātad mūsu bruņoto spēku attīstība, valsts aizsardzības dienesta izveide un cieša sadarbība NATO ietvaros. Tāpēc es neticu, ka partijas vai to pārstāvji, kuri pašā Krievijas kara sākumā pret Ukrainu vēl nespēja pateikt, kurš ir agresors un kurš ir upuris, spēs garantēt Latvijas drošību," pauž prezidents.

Otrkārt, viņš norāda, ka Latvijai ir nepieciešama tāda Saeima un valdība, kas spēj jaudīgi attīstīt ekonomiku, nostiprināt Latvijas energodrošību un mērķēti palīdzēt mūsu cilvēkiem pārdzīvot grūto krīzes laiku. Prezidenta skatījumā, nākamajai Saeimai un valdībai arī atbilstoši jārūpējas par izglītību un zinātni. "Šiem uzdevumiem ir jābūt ietvertiem skaidrā, soli pa solim īstenojamā programmā. Ir nepieciešami politiķi, kuri spēs to īstenot," pauž prezidents.

Viņš neticot partijām un politiķiem, kuri sola tūlīt un tagad aizburt sarežģīto realitāti. Tāpat prezidents neticot tiem, kuri sarežģītām problēmām piedāvā vienkāršotus un, viņaprāt, līdz ar to nederīgus risinājumus, kuri sola tūlīt un tagad samazināt visus izdevumus un palielināt visus ienākumus. Grūtos laikos vismazāk palīdz tukši solījumi, uzskata Levits.

Viņaprāt, Latvijai ir nepieciešama tāda Saeima un valdība, kurai dārga ir mūsu valsts nacionālā, latviskā identitāte, kas neatgriezeniski nostiprina valsts valodu publiskajā vidē un skolā, "kas izmēž no publiskās vides vēl palikušos okupācijas nospiedumus".

"Tāpēc es neticu partijām un politiķiem, kuri gadu desmitiem nespēja atzīt un nosodīt Latvijas okupāciju, kuriem bija vai joprojām ir grūtības pieņemt to, ka latviešu valoda ir mūsu vienīgā valsts valoda, partijām un politiķiem, kuri joprojām Krieviju saredz kā tirdzniecības partneri vai sapņo par uzturēšanās atļaujām Krievijas pilsoņiem," paziņojumā vēlētājiem pauž Valsts prezidents.

"Neticiet tiem, kuri saka, ka jūsu balsij nav nozīmes. Reizēm pārdesmit balsis izšķir, kuras partijas veidos valdības koalīciju un kuras paliks opozīcijā. Reizēm pārdesmit balsis izšķir, kuras partijas pārstāvis kļūs par Ministru prezidentu!" atgādina Levits.

Kā ziņots, 14.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 1.oktobrī, bet tiem, kuri nevarēs nobalsot vēlēšanu dienā, ir iespēja konkrētos laikos un iecirkņos to izdarīt jau šodien un rīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas