Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lindermana partneri sola balsstiesības nepilsoņiem jau nākamgad

Jau nākamā gada pašvaldību vēlēšanās nepilsoņiem būs balsstiesības pašvaldību vēlēšanās, šādu paziņojumu medijiem izplatījusi biedrības _Par godīgumu un taisnīgumu _pārstāve Jeļena Bačinska. Biedrības partneri ir biedrība Par dzimto valodu, kuras līderis ir Vladimirs Lindermans, kā arī citas krievu organizācijas.

Par godīgumu un taisnīgumu aktīvi iesaistījās referenduma organizēšanā par valsts valodas statusu krievu valodai. Bačinska uzskata, ka Latvijā pastāv visīstākā politiskā verdzība un par vergiem var uzskatīt apmērām 312 000 Latvijas iedzīvotāju - nepilsoņu, kuriem visbrutālākā veidā ir liegtas jebkādas politiskās tiesības. "Mēs varam būt Eiropas Savienībā (ES), NATO, ANO un visās citās dižajās organizācijās, bet Latvija nekad nebūs pieskaitāma pie patiesi demokrātiskajām valstīm, kamēr šajā valstī 312 000 cilvēku - nepilsoņu dzīvos bez jebkādām tiesībām lemt par saviem pārstāvjiem pašvaldībās un Saeimā. Līdzīgi kā indiāņi ASV, tā arī Latvijā dzīvojošie nepilsoņi principā atrodas politiskā rezervātā, bez jebkādām tiesībām vēlēt pašvaldību vai piedalīties Saeimas vēlēšanās, bet ar pienākumu maksāt visus nodokļus un nodevas," skaidro biedrības pārstāve. Viņa norāda, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un viņa komanda apzinās, ka līdzko nepilsoņiem būs balsstiesības kaut vai pašvaldību vēlēšanās, tad šādu vēlēšanu rezultāti, būs pavisam citi.

Tomēr pats galvenais ir tas, ka šādi rezultāti būs godīgi un taisnīgi, kur būs atspoguļota patiesā Latvijas iedzīvotāju griba. Vai šī griba būs Dombrovskis, Raivis Dzintars (VL- TB/LNNK) vai Valdis Zatlers (ZRP), tas ir cits jautājums, norāda Bačinska. Viņa paziņo, ka šogad viņa centīsies pārrunu ceļā ar Latvijas un ES augstākajām amatpersonām panākt risinājumu un kompromisu nepilsoņu jautājumā, bet, ja tas neizdosies, tad jau 2013.gadā Latviju gaida kārtējā parakstu vākšanas kampaņa un referendums par balsstiesību piešķiršanu nepilsoņiem pašvaldību vēlēšanās. "Šodien es skaidri pasaku, ka personīgi uzņemos atbildību par nepilsoņu jautājuma atrisināšanu Latvijā, bet visiem skeptiķiem un kritiķiem varu teikt, ka man un manai komandai pietiks gan gribas, gan visu citu resursu, lai jau 2013.gadā pašvaldību vēlēšanās varētu piedalīties visi šīs valsts iedzīvotāji," sola Bačinska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas