Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Linkaits neplāno atkāpties no amata saistībā ar problēmām sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanā

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) neplāno atkāpties no amata saistībā ar problēmām sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanā, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Vienlaikus gan politiķis atzīst, ka ar pasažieru pārvadājumiem ir problēmas. Linkaits skaidro, ka nav izveidots ārkārtas situācijas mehānisms, kā Autotransporta direkcija (ATD) situācijas, kad kāds pārvadātājs nespēj pildīt savus pienākumus, varētu nodrošināt nepārtrauktību. Tāpat, ministra ieskatā, klibo informācijas apmaiņa par pasažieru tiesībām.

LETA jau rakstīja, ka Saeimas deputāti ceturtdien sākuši vākt parakstus par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram.

Sarunā ar aģentūru LETA deputāte Ramona Petraviča (LPV) atzīmēja, ka iesniegumu par neuzticības izteikšanu ministram parakstījusi viņa pati un vairāki Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti. Petraviča pieļāva iespēju, ka arī citi parlamentārieši varētu iesniegumu parakstīt.

Jau ziņots, ka ZZS Saeimas frakcijas deputāti aicina tuvākajā parlamenta sēdē lemt par Linkaita demisijas pieprasījumu.

Kā aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa, ZZS deputāti uzskata, ka ministrs nav spējis nodrošināt efektīvu un iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīklos.

Parlamentārietis Viktors Valainis pauda, ka no virknes pašvaldību saņemti signāli par iedzīvotāju neapmierinātību saistībā ar sabiedriskā transporta pieejamību.

Linkaita demisiju pieprasījis arī Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija.

Kā rakstīts, ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš intervijā Latvijas Radio sacīja, ka saistībā ar "Liepājas autobusu parka" nespēju izpildīt visus paredzētos reisus direkcija pieļauj iespēju pārtraukt līgumu ar pārvadātāju.

Godiņš skaidroja, ka "Liepājas autobusu parks" nespēj izpildīt visus paredzētos reisus saistībā ar šoferu trūkumu.

Viņš minēja, ka nav pieņemamas divas lietas - attiecīgo reisu neizpilde un kompānijas komunikācija gan ar attiecīgajām pašvaldībām, gan arī ar pasažieriem. "Abas problēmas uzņēmums sola risināt," teica Godiņš.

Tāpat viņš piebilda, ka vēl dienu pirms līgums stāšanas spēkā uzņēmums apliecināja ATD, ka ir nokomplektēts pilns štats, kas nepieciešams, lai sniegtu līgumā noteiktos pakalpojumus, taču pirmajā dienā apmēram desmit šoferu neieradās darbā.

Jau vēstīts, ka nepilnību novēršana pasažieru pārvadāšanā Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos AS "Liepājas autobusu parks" jānovērš nākamās nedēļas laikā, un, ja šajā laikā tas netiks izdarīts, ATD rosinās līgumalaušanu, aģentūru LETA informēja ATD pārstāvis VIktors Zaķis.

Ceturtdien pēc ATD ierosinājuma tika sasaukta Sabiedriskā transporta padomes sēde, kurā tika skatīts jautājums par reisu neizpildi Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos, kuru pārvadājumus no šī gada 1.jūlija nodrošina "Liepājas autobusu parks".

Sabiedriskā transporta padome lēma, ka "Liepājas autobusu parkam" visas konstatētās nepilnības ir jānovērš maksimāli īsā laika posmā, taču gadījumā, ja situācija netiks atrisināta nedēļas laikā, ATD rosinās līguma laušanas procedūru.

Pēc ATD rīcībā esošajiem operatīvajiem datiem līguma izpildes pirmajās septiņās dienās netika nodrošināti sabiedriskā transporta pakalpojumi 298 reisos, kas ir 15,53% no kopējā šajā maršrutu tīkla daļā plānotā reisu skaita šajā periodā. "Liepājas autobusu parks" radušos situāciju skaidro ar vadītāju trūkumu.

Nepilnības reisu nodrošināšanā Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos konstatētas arī kasu sistēmas nepārzināšanā, maršrutu nepārzināšanā, vizuālās un audiālās informācijas nodrošināšanā un pasažieru informēšanā.

ATD norāda, ka pasažieriem ir tiesības pieprasīt naudu par iegādātajām biļetēm uz neizpildītajiem reisiem pilnā apmērā. Gadījumā, ja pasažieri nokļūšanai vēlamajā galapunktā ir bijuši spiesti izmantot citu transporta veidu neizpildīta reisa dēļ, pasažierim ir tiesības vērsties pie pārvadātāja, kuram ir pienākums kompensēt radušos izdevumus. Ja gadījumā pasažieri saskaras ar kādām problēmām jautājumu risināšanā, pasažieri lūgti par to informēt ATD.

ATD arī turpmāk sekos līdzi reisu izpildes nodrošināšanai Ogres un Aizkraukles reģionālajos autobusu maršrutos un veiks visu iespējamo, lai pēc iespējas īsākā laika posmā tiktu novērstas visas radušās nepilnības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas