Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LRA pozīciju par Bergmaņa kandidatūru aizsardzības ministra amatam formulēs pirms balsojuma

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) savu pozīciju jautājumā par Raimonda Bergmaņa (ZZS) kandidatūru aizsardzības ministra amatam formulēs dienā, kad notiks attiecīgais balsojums, aģentūru LETA informēja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Tiek pieļauts, ka balsojums par Bergmaņa kandidatūru varētu notikt Saeimas sēdē 8.jūlijā. Vispirms gan parlamentā ir jāsaņem iesniegums par kandidatūras virzīšanu un pēc tam Saeimas Prezidijam jālemj par sēdes sasaukšanu un šī jautājuma iekļaušanu tās darba kārtībā.

LRA šodien uzklausīja Bergmani, taču Liepiņš norādīja, ka negrib tagad sniegt vērtējumu, vai Bergmanis būtu "labs vai slikts" kandidāts, un norādīja, ka viņš ir cienījama personība. Šajā gadījumā gan norisinās kandidēšana uz politisku amatu, piebilda politiķis. Bergmanis sniedzis atbildes uz visiem jautājumiem, un to, ka atsevišķās lietās viņš nevarēja sniegt pilnīgi precīzu skatījumu, varot saprast, jo viņa virzīšana ministra amatam notikusi ļoti pēkšņi.

No kandidāta tika saņemtas arī atbildes, kurās viņam sakrita viedokļi ar politisko spēku. LRA cita starpā interesējās, kā viņš redz iespējas izpildīt saistības pret NATO par aizsardzības budžeta apjomu, ja tiek pieļauta budžeta konsolidācija. Bergmanis paudis cerību, ka saistības tiks pildītas, norādīja Liepiņš. LRA uzskata, ka šīs apņemšanās izpilde ir valdošās koalīcijas atbildība, uzsvēra politiskā spēka frakcijas vadītājs.

Jau ziņots, ka ZZS valde nolēma aizsardzības ministra amatam virzīt Bergmaņa kandidatūru un par savu izvēli nekavējoties informēja Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (Vienotība). Premjerministre paudusi gandarījumu par ZZS izvēli.

Bergmanis ir NATO Parlamentārās asamblejas Drošības un aizsardzības komisijas loceklis. Bergmanis strādājis arī kā Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Rekrutēšanas nodaļas rekrutēšanas speciālists, liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Viņš ir norādījis uz savu pieredzi, apmēram pusotru gadu strādājot par toreizējā Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča padomnieku, kā arī uz septiņu gadu darbu kā apmācības instruktoram Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas