Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Papildina UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas nacionālo sarakstu

UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas nacionālajā sarakstā iekļauta Kuldīgas vecpilsēta Ventas senlejā, Grobiņas novada pašvaldības arheoloģiskais ansamblis un aizsargājamo ainavu apvidus Augšdaugava, portālu Diena.lv informēja UNESCO LNK konsultante Liene Krīvena.

“Nacionālais saraksts ir platforma, kurā varam izcelt savas nacionālās vērtības, kas mūs raksturo pasaules kontekstā. Tas stiprina nacionālo pašapziņu un kalpo kā atpazīstamības zīme un novērtējums ne tikai konkrētajām vietām, bet visai valstij, liekot respektēt Latvijas dabas un kultūras vērtības,” uzsvēra UNESCO LNK prezidente, Latvijas Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.

Latvija Konvencijai par pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību pievienojās 1995. gadā, un patlaban UNESCO Pasaules dabas un kultūras mantojuma sarakstā ir divi ieraksti no Latvijas: Rīgas vēsturiskais centrs (iekļauts 1997.gadā) un Strūves ģeodēziskais loks (starpvalstu nominācija, iekļauta 2005.gadā). Kopumā UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā ir 911 objekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas